Un alt bărbat, tot australian, care a sărit să ajute victimele, a suferit răni uşoare. În timpul atacului dezlănţuit, sub privirile stupefiate a cel puţin 30 de persoane, agresorul ar fi înjunghiat mortal şi un câine. Omorul s-a petrecut într-un hostel aflat lângă Townsville, oraş din statul Queensland, nord-estul Australiei.

Şeful poliţiei din Queensland, Steve Gollschewski, spune că principalul suspect este un turist, aflat pe teritoriul Australiei din luna martie, în baza unei vize temporare. Nu rezultă să aibă cunoştinţe sau rude pe teritoriul Australiei şi nici nu sunt foarte clare motivele atacului. Gollschewski spune însă că dramaticul incident este tratat ca un caz de omor, nu ca atac terorist, fiind posibil ca autorul să aibă probleme psihice sau să fie fost sub influenţa drogurilor.

Tânăra ucisă, Mia Ayliffe-Chung (foto sus), cetăţean britanic, lucrase şase luni într-un club de noapte din regiune şi se afla în Townsville doar de zece zile, pentru a presta diverse activităţi în zona rurală, într-o încercare de a-şi prelungi viza de şedere în Australia. “Era inocentă şi plină de viaţă. Se înţelegea perfect cu oricine. Era extraordinară iar ce s-a întâmplat este o mare nenorocire”, a declarat o prietenă de-a victimei pentru itv.com

Citește și: