A murit actorul Harry Morgan, colonelul Potter din serialul MASH | VIDEO

A murit actorul Harry Morgan, colonelul Potter din serialul MASH | VIDEO

Harry Morgan, actorul care l-a interpretat pe colonelul Potter în serialul MASH, a murit ieri, la vârsta de 96 de ani.

Morgan a jucat rolul comandantului unităţii MASH (US Mobile Army Surgical Hospital). Acţiunea serialului a fost plasată în perioada războiului coreean, iar filmările au avut loc între 1972-1983.

Graţie abilităţilor sale actoriceşti de a interpreta atât roluri de comedie, cât şi de dramă, Harry Morgan a fost, aproape 50 de ani, un actor căutat de regizori şi iubit de public. A jucat în cel puţin 12 seriale de televiziune şi în peste 100 de filme alături de cele mai mari stele ale Hollywood-ului: Henry Fonda, Gary Cooper, Jimmy Stewart, ori Spencer Tracy.

Însă, celebritatea a venit odată cu serialul MASH, cel mai urmărit serial din istoria televiziunii americane. Alături de Morgan, în serial au mai jucat Alan Alda şi Loretta Swit.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1983, în timpul conferinţei de presă realizată imediat după filmarea ultimului episod, Morgan a plâns şi a spus că nu ştie dacă MASH l-a făcut un actor mai bun, dar, cu siguranţă, l-a transformat într-un om mai bun.

Actorul Harry Morgan a fost căsătorit de două ori. A avut patru copii, cu prima sa soţie, Eileen, care a murit în 1985, iar unul dintre fiii săi a decedat în 1989.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qAyM2OEbAnk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>