Juriul a ascultat ieri, la Malaga, în sudul Spaniei, mărturia celui care, în 2007, a omorât o femeie de 25 de ani, de origine sud-americană, cu care avea o relaţie de aproape doi ani. Acesta a mărturisit că regretă fapta şi recunoaşte că în acele momente se afla sub influenţa cocainei şi a alcoolului.

Cunoscut în presă doar prin iniţialele numelui, M.F, românul de 29 de ani este acuzat de procurori că pe 22 octombrie 2007, într-o criză de gelozie, şi-a atacat prietena şi a omorât-o, folosind ca armă o foarfecă.

O pedeapsă de 25 de ani de închisoare

Incidentul a avut loc în apartamentul românului, din oraşul Marbella, pe litoralul Mării Mediterane, în apropiere de Malaga. Victima şi agresorul au început o discuţie care a degenerat. Conform procurorilor, românul a lovit-o în repetate rânduri, iar apoi a înjunghiat-o cu o foarfecă, de 33 de ori.

M.F. a recunoscut că relaţia lor a fost, încă din primul an, agitată, certurile fiind frecvente. Acesta a mai afirmat că prietena sa obişnuia să îl facă gelos. În seara crimei, tânăra i-ar fi spus că şeful ei îi promisese că îi va cumpăra o casă şi că o va scoate din sărăcie, un motiv pentru care ar fi vrut să încheie relaţia pe care o aveau de doi ani.

Acesta a declarat că s-a asigurat că nu era conşientă în momentul în care a început să o înjunghieze. După săvârşirea crimei, românul a fugit, însă a fost prins de autorităţi într-un autocar din Madrid, ce avea ca destinaţie România.

În timp ce procurorii vor o pedeapsă de 25 de ani de închisoare şi plata unei amenzi de 200.000 euro familiei, apărarea încearcă să reducă pedeapsa la şapte ani, motivând că se afla sub influenţa drogurilor şi a alcoolului, relatează presa spaniolă, care citează agenţia Europa Press.