La doar câteva minute după ce au primit mailul cu „Congratulations!”, câţiva dintre cei 8 750 de câştigători ai loteriei „Michael Jackson” şi-au postat oferta pe Internet şi nu s-au sfiit deloc cu preţurile. Cea mai „acceptabilă” dintre cele apărute pe e-bay porneşte de la 799 de dolari – echivalentul unui salariu destul de consistent în România – şi ajunge până la incredibila sumă de 8.000 de dolari. Poliţia din Los Angeles (LAPD) a lansat ieri şi o ameninţare pentru speculanţi: IP-urile celor care încearcă  să vândă bilete vor fi detectate.

Pentru memorialul de la Staples Center de mâine dimineaţă (ora 10.00), şi-au încercat norocul 1, 6 milioane de persoane din întreaga lume. Astăzi, fericiţii posesori ai unui voucher cu un cod sunt aşteptaţi la Stadionul Dodger din oraş, pentru a-şi ridica tichetele gratuite. Fiecăruia îi revin câte două locuri, unul pentru el însuşi şi celălalt pentru un invitat pe care e liber să şi-l aleagă. În momentul în care îşi va ridica biletul, posesorul va primi o bandă sigilată la încheietură, pe care nu trebuie sub nicio formă să o deterioreze până mâine.

Actele de identitate, obligatorii

Poliţia din Los Angeles a ţinut să-i avertizeze pe fani, ieri, într-o conferinţă de presă la Staples Center, că vor fi obligaţi să prezinte un act de identitate la intrare. Totodată, Michael Roth, purtătorul de cuvânt al AEG (compania care pune la punct ceremonia, împreună cu familia Jackson), a recunoscut că nu poate controla felul în care va fi distribuit cel de-al doilea bilet al fiecărui câştigător şi dacă va fi vândut sau nu. „Sperăm că va fi dat unor fani adevăraţi sau unor persoane dragi”, a spus Roth. Purtătorul de cuvânt al familiei, Ken Sunshine, a marşat din nou pe latura „morală”: „Asta e o slujbă de comemorare. Cuvintele nu pot descrie ce oribil este când oamenii încearcă în mod ostentativ să profite de asta. E de fapt dincolo de cuvinte!”.

Starul, îngropat la Forest Lawn

Între timp, autorităţile din L.A. au redirecţionat autobuzele care trec prin zona Staples Center şi plănuiesc să restricţioneze accesul pietonilor, pe o distanţă destul de mare în jurul arenei, încă de astăzi. Potrivit site-ului TMZ, LAPD are motive de îngrijorare, deoarece aproape 1 milion de britanici au aterizat în oraş în ultimele trei zile, decişi să ia parte, cu sau fără bilet, la istoricul eveniment.
Ofiţerul LAPD Jim McDonnell a confirmat ieri, totodată, că funeraliile vor avea loc strict în prezenţa familiei, la cimitirul Forest Lawn din Hollywood Hills, însă a refuzat să detalieze. Presa locală speculează că Forest Lawn va servi doar temporar drept „loc de veci”, până în momentul în care familia va rezolva problemele birocratice, pentru a putea muta sicriul la Neverland.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi categoria A MURIT MICHAEL.