A crescut numărul tranzacţiilor imobiliare

A crescut numărul tranzacţiilor imobiliare

Potrivit datelor furnizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi, piaţa imobiliară din judeţul Iaşi înregistrează o tedinţă ascendentă în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor încheiate.

Cele mai prolifice luni din acest punct de vedere au fost martie şi mai.   „În luna mai au fost tranzacţionate în judeţ 1.482 construcţii şi terenuri, faţă de 1.239 în luna aprilie. În plus, în mai au fost înregistrate pentru prima dată la noi un număr de 689 de imobile şi 385 de ipoteci. Făcând o comparaţie cu 2008 cifrele din acest an sunt foarte bune şi pare că piaţa începe să se revigoreze. În luna mai 2008 au fost tranzacţionate în judeţ 1.892 de imobile, alte 1.172 de imobile au fost ipotecate, în timp ce numărul primelor înregistrări a fost de 1.193”, a precizat Narciza Nedelcu, şefa OCPI Iaşi.

Număr record de extrase

Luna trecută, OCPI Iaşi a bătut recordul la numărul de extrase de autentificare eliberate către birourile notariale. Aceste înscrisuri sunt folosite la perfectarea actelor între părţile care fac o tranzacţie şi reprezintă practic un indicator pentru vânzările şi cumpărările de terenuri sau clădiri care au loc în judeţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foarte mulţi ieşeni au trecut pe la OCPI în primele cinci luni ale acestui an pentru a verifica situaţia proprietăţilor care le-a stârnit interesul, doar luna trecută fiiind eliberate 1.211 extrase de informare privind diferite imobile.

„Faptul că piaţa imobiliară de la Iaşi dă semne de revigorare şi că ieşenii aşteaptă noile reglementări în materie de creditare se reflectă şi în numărul mare de extrase de informare şi mai ales de extrase de autentificare (2389), solicitate în luna mai faţă de luna aprilie (1923)”, a adăugat Narciza Nedelcu.