Bere, târg pentru liceeni şi circ

Bere, târg pentru liceeni şi circ

Tigri şi acrobaţi, bere şi festival de promovare a culturii japoneze, sunt doar câteva din evenimentele din acest weekend.

Iubitorii de bere şi muzică sunt invitaţi să petreaca nemţeşte în Parcul Naţional, la festivalul de bere germană "Bavarian Beer Fest". Cârnaţi thuringer, mici, grătare, vor "asezona" muzica şi berea. Festivalului de bere va fi animat de petreceri, momente artistice, muzica live, iar vizitatorii vor putea degusta din produsele tradiţionale româneşti dar şi internaţionale. Petrecere în piaţă. Bucureştenii care se vor aproviziona în acest week-end din noua piaţă Obor sunt invitaţii Primăriei Sectorului 2 să asiste la programele artistice susţinute de o serie de artişti de renume ai scenelor româneşti, precum şi la dansurile interpretate de copii. Mâine, de la ora 10.30, pe platoul de lângă piaţă vor cânta: Mioara Greavu, Viorica Cerbu şi Aurel Moga şi vor dansa grupurile de copii, "Contesina" şi de la Clubul Şcolar Sector 2. Târg pentru liceeni. Viitorii absolvenţi vor putea participa azi, de la ora 10.00, la Centru de activităţi recreative şi educaţie "Sf. Pantelimon" (Şoseaua Pantelimon nr. 301), la Târgul de prezentare a ofertei educaţionale "Drumul meu, încotro? – Facultăţile bucureştene se prezintă". Scopul acestui târg este acela de a-i ajuta pe absolvenţii liceelor din sectorul 2 să ia cele mai importante decizii din viaţa lor, aceea de a alege cea mai bună facultate pentru ei. Elevilor din clasa a XII-a li se oferă posibilitatea de a cunoaşte direct de la colegii lor mai mari, facultăţile de care sunt interesaţi, de a pune întrebări profesorilor şi a se informa cu privire la oferta educaţională pentru anul şcolar 2012 – 2013. De asemenea, fiecare facultate va avea un stand propriu de prezentare unde se vor afla profesori şi studenţi ai facultăţii care vor oferi informaţii şi pliante vizitatorilor Spectacol. Circ & Variete Globus Bucureşti lansează azi, cea de - a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Arta a Circului. Două dintre circurile participante sunt Circul "Aquatico Zopis" din Spania si Circul "Aquatico Loredana Bellucci" din Italia şi Circul "Americano" din Serbia. Spaniolii vor evolua, de la ora 11.00, la sediul din Aleea Circului, iar italienii vor putea văzuţi, începând cu ora 11.00, în Parcul Titan. Sârbii vor susţine, tot de la aceeaşi oră, un spectacol în Parcul Moghioroş. Cultură japoneză. A şasea ediţie a Otaku Festival va fi găzduită, în acest weekend, de Universitatea Româno-Americană. Iniţiat în 2006, festivalul are ca scop promovarea culturii contemporane şi tradiţionale japoneze, prin activităţi creative şi interactive de educaţie non-formală.

Evenimentul va avea de data aceasta tematica Vocaloid (artiştii virtuali cu care poţi să creezi o melodie). Activităţile interactive şi creative, cum ar fi sesiunile de desen ad-hoc, vor solicita abilităţile şi imaginaţia participanţilor, iar pentru cei doritori să vadă şi lucrări ale tinerilor autohtoni, va exista şi o alee a artiştilor. Nu va lipsi zona de jocuri şi Cosplayul, unde poţi să te îmbraci în personajul favorit.

Ne puteți urmări și pe Google News