FILMUL EVZ: Marioneta

FILMUL EVZ: Marioneta

Adaptare a romanului lui Robert Harris, filmul ne introduce în lumea intrigilor politice.

Un scriitor (Ewan McGregor) simte că ceva nu e în regulă încă din primul moment în care acceptă să scrie autobiografia fostului prim-ministru britanic Adam Lang (Pierce Brosnan). Senzaţia de nelinişte îi vine poate şi din faptul că cel care fusese angajat înaintea lui, un colaborator de cursă lungă al politicianului, s-a sinucis.

Pe măsură ce Lang este implicat într-un scandal legat de tacticile antiteroriste extrem de dure practicate de administraţia pe care o condusese, scriitorul din umbră merge tot mai adânc în trecutul carismaticului politician, iar ceea ce descoperă e cu mult mai şocant decât acuzaţiile care i se aduc în prezent.

Închis într-o superbă casă, izolată undeva pe Coasta de Est, împreună cu frumoasa Ruth (Olivia Williams), soţia şi muza politică a lui Lang, cu şefa de staff (Kim Catrall) a acestuia şi cu câţiva bodyguarzi, "Marioneta" începe să se implice în povestea pe care ar fi trebuit doar să o consemneze. Fără să mai ştie în cine să aibă încredere, scriitorul începe o investigaţie care devine din ce în ce mai primejdioasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesul de post-producţie a peliculei s-a făcut sub supravegherea lui Roman Polanski, deşi acesta se afla în arest la domiciliu în casa lui din Elveţia. Tot din cauza problemelor regizorului, filmările s-au realizat în Germania, nu în SUA.

20.15 - NAŢIONAL TV <iframe width="6330" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/L_AerBW0EcI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>