Atunci, au murit apropape 300 de persoane şi alte 58.000 au rămas fără locuinţe.

Decretul a fost adoptat de consiliul de miniştri reunit în L'Aquila (oraşul cel mai grav afectat de cutremur) şi prevede planuri de investire a 1,5 miliarde de euro în măsuri de urgenţă, iar restul până la 8 miliarde urmează să fie investiţi în reconstrucţie.

Suma de 110 milioane de euro este destinată pentru refacerea şcolilor şi 70 de milioane pentru Universitatea din L'Aquila, unde s-au înregistrat mari avarii.

Ministrului italian de Interne, Roberto Maroni, afirmase, săptămâna trecută, că reconstrucţia regiunii Abruzzo va costa peste 12 miliarde de euro.

Summitul G8, în L'Aquila?

Premierul italian Silvio Berlusconi va propune ca summitul G8, prevăzut să aibă loc în Sardinia în luna iulie, să se desfăşoare la L'Aquila, pentru a sensibiliza liderii mondiali cu privire la gravele consecinţe ale cutremurului.

Cel de-al treilea summit G8 se va desfăşura în perioada 8-10 iulie 2009 şi are ca temă principală "ajutorul pentru ţările mai sărace".

Grupul G8 este format din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Canada,Italia, Rusia, Germania şi Japonia, iar acest summit va fi extins la ţările emergente şi la Africa.

Sursa: AFP

CITIŢI ŞI:

Cutremurul din Italia, dramă naţională | VIDEO

Cutremurele care au lăsat Europa în doliu | FOTO

Cinci români au murit în urma seismului din Italia

Bilanţul victimelor cutremurului din Italia

Italia îşi plânge morţii | FOTO

Românii afectaţi de cutremurul din Italia dorm în maşini