Astfel, în anul 2010, pescarii au capturat 2.090 de tone de peşte, dar există cel puţin 5.000 de tone de peşte capturat ilegal, din care instituţiile de control au confiscat 23 de tone, adică doar 0,46% din total, arată documentul cu titlul „Delta Warning”, scrie Agerpres.
Braconajul rămâne un pericol
Mai mult, în decursul anului trecut, până la data de 22 decembrie la Judecătoria Tulcea au fost pe rol 12 dosare de braconaj, toate primind soluţionări, după cum urmează: 10 cu condamnări, iar două achitări.
Totodată, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, anul trecut, au fost înregistrate 20 de cauze, dintre care patru s-au concretizat prin trimiterea în judecată, 10 prin scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unor sancţiuni cu caracter administrativ, 3 – scoaterea de sub urmărire penală, 1 – neînceperea urmăririi penale, iar alte două dosare au fost declinate la alte unităţi de parchet competente.
În ceea ce priveşte situaţia dosarelor de braconaj depuse la Judecătoria Babadag, în 2010 s-au înregistrat 31 de dosare. Din acest total, în cele mai multe (20) s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală şi aplicarea unor sancţiuni administrative, în timp ce şase dosare au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
De asemenea, alte trei dosare s-au situat la nivel de rechizitoriu, iar în alte două cazuri s-a dispus neînceperea urmăririi penale.