Pentru a menține frigiderul la o funcționare optimă, ia în considerare aceste șapte sfaturi, care te pot ajuta, de asemenea, să economisești bani la factura de electricitate și să eviți costurile neașteptate de reparații.

  1. Separă aparatele

Dacă ai spațiu în bucătărie, pune frigiderul cât mai departe de cuptor și mașina de spălat vase. Căldura generată de cuptor, aragaz și mașina de spălat vase va forța frigiderul să lucreze mai mult pentru a-și menține temperatura rece, crescând factura de energie electrică în acest proces.

  1. Deschide frigiderul cât de rar poți

Deschiderea și închiderea frecventă  a ușii pune presiune pe frigider. Încearcă să eviți să mănânci în fața frigiderului, cu ușa deschisă, ca să nu lași prea mult aer rece să scape din frigider.

Frigidere – descoperă ofertele zilei

  1. Inspectează și curăță garniturile

Probabil că nu acorzi prea multă atenție garniturii din jurul ușii frigiderului, dar acea bucată de cauciuc sau plastic este esențială pentru a ajuta frigiderul să funcționeze optim. Denumită și garnitură de ușă, sigiliul se poate murdări sau uza în timp. Utilizează apă caldă și săpun și curăță ușor cu un burete sau periuță de dinți veche orice murdărie de pe garnitura ușii. Pentru a testa dacă sigiliul este strâns și în stare bună de funcționare, închide o bancnotă în ușă, astfel încât să fie pe jumătate în afară și pe jumătate din frigider. Dacă garnitura nu este suficient de strânsă, nu va ține bancnota ferm în poziție. Dacă acesta este cazul, ar trebui să înlocuiești sigiliul.

  1. Nu pune mâncare fierbinte în frigider

Dacă ai recipiente cu resturi, nu le pune direct în frigider cât sunt încă fierbinți. Ele pot crește dramatic temperatura frigiderului, făcând compresorul să lucreze mai mult pentru a răci frigiderul. Dacă lași mâncarea să se răcească la temperatura camerei înainte de a o pune în frigider, vei compensa o parte din efortul frigiderul. Nu uita, autoritățile avertizează că perisabilele ar trebui lăsate în afara frigiderului pentru cel mult două ore.

  1. Aspiră bobinele condensatorului

Bobinele de condensare ale frigiderului eliberează căldură, făcând compresorul să funcționeze. Când praful, murdăria și părul animalelor de companie se adună în jurul bobinelor condensatorului, sistemul se supraîncălzește, compresorul se defectează și frigiderul nu îți poate menține alimentele reci. În funcție de tipul de frigider pe care îl ai, probabil că poți accesa bobinele condensatorului din spate (trage frigiderul de la perete) sau din partea inferioară din față (scoate grătarul). Folosește un aspirator sau peri pentru a curăța bobinele la fiecare câteva luni, mai ales dacă ai un animal de companie care lasă păr încontinuu.

  1. Nu păstra temperatura prea rece

Autoritățile recomandă păstrarea frigiderului la o temperatură optim de rece, nu prea rece. S-ar putea să crezi că setarea frigiderului la cea mai rece setare va face ca mâncarea să dureze mai mult, dar menținerea temperaturii mai rece decât este necesar este o idee proastă. Nu numai că factura la energie electrică va fi mai mare, dar compresorul va trebui să funcționeze mai mult pentru a menține frigiderul mai rece, ceea ce îl uzează mai repede.

  1. Acoperă alimentele pentru reducerea umidității suplimentare

S-ar putea să fie tentant să stochezi rapid un castron de fructe de pădure sau pui neacoperit în frigider, dar acordă-ți timp suplimentar pentru a transfera mâncarea în recipiente închise. Dacă mâncarea este descoperită, umezeala din alimente este eliberată în aer și frigiderul este forțat să lucreze foarte mult pentru a menține lucrurile uscate. La nivel gustativ, acoperirea mâncării te va ajuta, de asemenea, să te asiguri că nu se usucă ciudat.

În concluzie, indiferent de climatul exterior, este important ca frigiderul tău să fie perfect răcoros, deoarece funcționează în mod constant, menținându-ți alimentele reci și în siguranță. Dar, pentru a menține frigiderul în funcțiune în mod eficient, este important să îl întreții bine de-a lungul timpului.