Evenimentul Zilei > Social > 6 Motive să-ți iei acum o tabletă grafică
6 Motive să-ți iei acum o tabletă grafică

6 Motive să-ți iei acum o tabletă grafică

Dacă ești un designer și un artist interesat permanent să-și slefuiasca talentul și să-l pună în valoare, ai nevoie de o tabletă grafică.

Sigur, artiștii încep să creeze cu hârtia și creionul. Cu toate acestea, există din ce în ce mai multe motive să iei în calcul cumpărarea unei tablete grafice.

O tabletă grafică este un dispozitiv input hardware, utilizat inițial de către artiștii digitali. În prezent, tot mai multe persoane, profesionișți și amatori deopotrivă, iubesc acest gadget și îl integrează des în pasiunile sau joburile lor. O tabletă grafică are o suprafață dură, din plastic, pentru desenat. Suprafața este sensibilă la atingere și transferă mișcarea stiloului pe un monitor.

E nevoie de puțin timp să te obișnuieșți cu folosirea unei tablete, dar în foarte scurt timp poate deveni pentru tine extrem de natural să o folosești – asemenea unui pix și a unei coli de hârtie.

 Tabletă grafică Wacom Bamboo Slate large (CDS-810S) = 669 lei

 Tabletă grafică Wacom Intuos S, Bluetooth (Negru/Verde) = 399 lei

 Tabletă grafică Wacom Cintiq 16 (Negru) = 3369 lei

Beneficii tabletă grafică

Există multe motive bine întemeiate pentru care să foloseșți o tabletă grafică. Iată câteva din ele.

1. Permite mișcarea naturală de desen

O tabletă poate oferi curbe mult mai fine și creează forme mici și complicate, mult mai ușor.

Artiștii digitali o pot integra simplu în creațiile pe care le fac și în multe programe de grafică, precum Adobe Photoshop. Cu ajutorul unei tablete, poți recrea cu fidelitate un design, mult mai ușor, decât dacă ai folosi un ecran touch sau un mouse.

2. Niveluri presiune variate

În funcție de model și de soft, pen-ul pentru tabletele grafice poate ține seama frecvent de tehnologia de detectare a presiunii. Folosirea unei presiuni mai mare are drept rezultat linii mai puternice, în timp ce o presiune mai ușoară face ca liniile să fie mai blânde.

3. Sensibilitate

Tabletele grafice pot măsura forța, fie ea cât de slabă, oferind astfel un control remarcabil. De asemenea, există o serie de setări pe care le poți face pentru a se potrivi stilului tău sau tipului de proiect pe care îl ataci.

4. Minimizarea leziunilor provocate de utilizarea intensă a unui mouse

Dacă ai auzit de sindromul tunelului carpian, atunci știi despre ce e vorba. Avantajul mai puțin evident al unei tablete grafice este că te ajută să eviți astfel de leziuni ale mâinii provocate de utilizarea intensă a unui mouse. De asemenea, nu ai nevoie de baterii sau cabluri. E mult mai confortabilă în utilizare.

5. Exemple din lumea reală

Începând cu Photoshop 7, Adobe a prezentat noi funcționalități care pun și mai mult în valoare tabletele grafice. Aparent, cel mai bun mod de a experimenta cu adevărat puterea și beneficiile unei tablete este prin Photoshop.

 Tabletă pentru scris și desenat Kruger&Matz ZAB2000, Stylus Rebel, 8.5" (Negru) = 39 lei

 Tabletă Grafică Wacom MobileStudio Pro, 16", 256GB = 10199.99 lei

 Tabletă Grafică Wacom Signature Pad 10.6" (Negru) = 2412 lei

6. O mulțime de setări personalizate

O tabletă grafică vine echipată cu o mulțime de setări personalizate. Acestea îți vor face munca mult mai ușoară, iar rezultatele vor fi incredibil de frumoase. Poți să te joci, să experimentezi și să înveți – sunt atât de multe lucruri pe care poți să le încerci cu o tabletă grafică.

Fie că ai nevoie de o tabletă grafică pentru a-ți susține hobby-urile, fie că o vezi ca pe o investiție în cariera ta, datorită proiectelor de design pe care le creezi, vino pe evoMAG și vezi cele mai bune prețuri pentru tablete grafice noi.