Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunțat că au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Georgică Vasilescu, sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de înşelăciune.

Așa cum a dezvăluit Evenimentul zilei, pe 28 februarie, poliţiștii din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti – Secţia 1 Poliţie, sub supravegherea procurorului de caz, au dispus, prin ordonanţă, reţinerea escrocului sentimental. pentru o durată de 24 de ore.

A doua zi, pe 1 martie, Georgică Vasilescu a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pe o durată de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurorul de caz reiese că cinci femei au depus plângere împotriva lui Georgică Vasilescu care le-a indus în eroare, prin intermediul site-ului sentimente.ro, în perioada ianuarie 2017 – februarie 2017. Așa cum precizam în articolul din 28 februarie, individul practica această „meserie” încă din anul 2012, inclusive pe Facebook, însă multe dintre zecile de femei pe care le-a păcălit au refuzat să depună plângere. Asta pentru că, au dezvăluit, pentru Evenimentul zilei, oamenii legii, strategia escrocului era de a cere sume de bani relativ mici, de câteva mii de lei, iar multe dintre femeile păcălite s-au lăsat păgubaşe. După ce punea mâna pe bani, escrocul întrerupea orice relaţie cu victimele, dar continua să „agaţe online” sub alt nume, cu fotografiile unor bărbaţi arătoşi.

Procurorii arată că, sub pretextul unei relaţii sentimentale, escrocul s-a prezentat ca o persoană angajată în domeniul IT sau reprezentant NATO, ce are un câştig anual cuprins între 60.000 – 100.000 euro, adică un venit lunar de vreo 8.000 de dolari. Ca să impresioneze, mai spunea că este divorţat şi are un copil minor. El le convingea şi le cerea „iubitelor” virtuale diverse sume de bani, sub pretextul că are de plătit o taxă pentru a nu pierde un bonus de la un proiect cu fonduri europene la care a lucrat sau cu titlu de împrumut pentru a achita un comision pentru o lucrare, determinându-le, astfel, să îi trimită diferite sume de bani. Într-o lună, cele cinci femei i-au trimis lui Georgică Vasilescu aproximativ 19.000 lei.

În baza mandatului emis de Judecătoria Sectorului 1, Politia  Secţiei 1 a efectuat, marţi, o percheziţie domiciliară la adresa escrocului pe care l-au „dibuit” în Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, cu ajutorul Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS), care a asigurat suportul informativ şi tehnic al operațiunii. Acasă la Georgică Vasilescu au fost descoperite mai multe probe şi mijloace de probă, precum telefoane mobile, tablete, înscrisuri, dar şi sume de bani-în lei şi euro.