24 de ore la bancă

24 de ore la bancă

Criza ostaticilor venezueleni, care a ţinut întreaga ţară cu sufletul la gură timp de două zile, a luat sfârşit marţi, când poliţia a reuşit să pună mâna pe cei patru tineri care au luat ostatici peste 60 de persoane şi apoi au fugit într-o ambulanţă cu şase dintre captivi.

Cei patru tâlhari, toţi având în jur de 20 de ani, au imobilizat zeci de oameni într-o sucursală bancară din Altagracia de Orituco (centrul Venezuelei), ameninţându-i cu pistoalele, după ce au eşuat în tentativa de a jefui banca şi au fost încolţiţi de poliţişti.

„Nu vrem să ne folosim armele. Totul aici este încă relaxat şi calm“, spunea, din interiorul băncii, unul dintre bandiţi, pentru un post local radio. După mai bine de 24 de ore, tinerii care consumaseră şi droguri au ameninţat că îi vor executa pe ostatici, printre care şi femei gravide sau copii, dacă nu vor fi lăsaţi să plece într-o ambulanţă, împreună cu şase dintre ostatici. Autorităţile locale au fost de acord şi, pentru a fi sigure că cei şase vor rămâne în viaţă, le-au reţinut pe mama, pe mătuşa şi pe soacra şefului bandei. Înarmaţi cu pistoale şi grenade de mână, bandiţii au promis că le vor da drumul ostaticilor dacă nu vor fi urmăriţi, însă poliţiştii au blocat autostrada pe care se deplasa ambulanţa.

„Bandiţii au aruncat armele şi s-au predat fără a riposta“, a explicat pentru AFP Eduardo Manuitt, unul dintre oficialii locali implicaţi în negocierea cu bandiţii, precizând că toţi ostaticii au fost eliberaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News