2007, anul marilor concerte

2007, anul marilor concerte

Romania a devenit un punct important pe harta turneelor programate de vedetele straine.

Anul acesta, mai mult ca niciodata, stadioanele, salile de concerte si spatiile in aer liber se deschid artistilorÊinternationali din toate genurile: rock, pop, dance, house, hip-hop sau jazz.

In 1992, concertul sustinut la Bucuresti de un Michael Jackson aflat la apogeul carierei sale a fost primul spectacol care a adus publicului roman „magia” showbizului occidental.

O buna perioada de timp, insa, Romania a fost ocolita de artistii internationali de renume, care abia in ultimii doi ani si-au facut curaj sa includa tara noastra in turneele lor. „Evenimentul zilei” va prezinta astazi harta celor mai importante evenimente muzicale anuntate pana acum, pentru Romania, in 2007.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A BIGGER BANG” cu ROLLING STONES. Concertul trupei Rolling Stones (caricatura), din 17 iulie, se anunta a fi cel mai mare eveniment muzical al Romaniei postrevolutionare si se adauga numeroaselor spectacole care vor avea loc anul acesta, semn ca piata concertistica autohtona s-a aliniat celor din strainatate.

Data: 17 iulie Locul: Stadionul Lia Manoliu Bilete: Mai sunt tichete de 87 lei, 97 lei si 137 lei, care se gasesc in reteaua magazinelor Diverta din tara si pe site-ul www.ticketpoint.ro.

Sean Paul, la Premiile MTV

Sean Paul este invitatul special al celei de-a cincea editii a Premiilor muzicale MTV Romania, care va avea loc anul acesta la Sibiu, pe 10 mai (desi organizatorii au anuntat initial ca evenimentul se va desfasura in Parcul Izvor din Bucuresti).

Alaturi de cantaretul jamaican, cunoscut pentru hituri ca „Get Busy” si „Baby Boy”, vor mai sustine recitaluri si alti artisti internationali, care vor fi anuntati ulterior. Organizatorii asteapta aproximativ 30.000 de spectatori la evenimentul care se va desfasura in Piata Mare din Sibiu.

Tentatii la ArtMania

Tot la Sibiu, in perioada 15-17 iunie va avea loc festivalul ArtMania, unde vor evolua, printre altii, Within Temptation, My Dying Bride, The Gathering si Tarot. In festival vor mai canta artisti romani, printre care Cargo, Vita de Vie, Iris si Celelalte Cuvinte.

Biletele de tip abonament, pentru intreg festivalul, costa 120 de lei. Pentru ziua de sambata, 16 iunie, un bilet costa 75 de lei. Preturile pentru celelalte doua seri vor fi anuntate in curand. Biletele se vand in reteaua magazinelor Diverta din intreaga tara, pe site-ul www.bilet.ro si in magazinul Muzica din Bucuresti.

Data: 15-17 iunie Loc: Piata Mare din Sibiu Bilete: abonament - 120 lei, bilet pe o zi - 75 lei.

Julio Iglesias, intr-un turneu „Romantic Classics”

Julio Iglesias, artistul cu cele mai multe discuri de aur si platina, a confirmat pentru vara aceasta cinci concerte in Romania. Julio Iglesias va canta pe data de 16 iulie la Timisoara, pe 19 iulie la Sibiu, 22 iulie la Brasov, pe 25 iulie la Bucuresti si in ziua de 28 iulie la Constanta.

Vom asculta piesele de pe „Romantic Classics”,  primul album inregistrat de Julio Iglesias in limba engleza, dupa „Crazy”, in 1994. Pentru a-l realiza, Julio a ales cantece apartinand stilurilor pop, rock si country. Piesele interpretate acum de artist au fost cantate initial de voci renumite precum Willie Nelson, George Michael, The Bee Gees si The Cars.

Gloria Gaynor, pentru a treia oara in Romania Gloria Gaynor, interpreta hitului „I Will Survive”, una dintre cele mai cunoscute melodii din toate timpurile, va concerta la Sala Palatului din Bucuresti, pe 13 mai. Biletele costa 75, 100, 150 si 200 de lei si se gasesc la Sala Palatului, Sala Polivalenta, Teatrul National, magazinul Muzica si pe bilete.ro.

Simfonie „metal” cu Blind Guardian

Concertul trupei germane de metal-simfonic progresiv Blind Guardian va avea loc pe 18 mai, de la ora 19.30, la Arenele Romane. Biletele se gasesc on-line pe www.bilet.ro si costa 80 de lei intre 11-18 mai. In deschiderea concertului va evolua formatia romaneasca Trooper.

Un chef balcanic cu Gogol Bordello Trupa de gipsy-punk Gogol Bordello va concerta pe 25 mai, de la ora 20.00, la Arenele Romane. In deschidere, de la ora 18.00, vor concerta Shukar Collective si Nightloosers. Biletele costa 60 de lei pana pe 29 aprilie si 75 de lei dupa aceasta data, pana in ziua concertului, si se pot procura on-line de pe site-ul www.bilete.ro, in reteaua Diverta, Librariile Carturesti, Magazinul Muzica si Sala Palatului. 

Iulie cu Tori Amos

Tori Amos va concerta pe 13 iulie, de la ora 20.00, la Sala Polivalenta din Bucuresti. Biletele s-au pus in vanzare on-line pe site-ul www.bilet.ro si costa intre 80 si 150 de lei.

CokeLive

Festival cu The Prodigy, Incubus si The Rasmus The Prodigy, Incubus, The Rasmus si The Cult vor concerta la ultimul festival anuntat in Bucuresti, CokeLive, un eveniment Coca-Cola, organizat de compania Events, care va avea loc pe 23 si 24 iunie, pe Insula Lacul Morii.

Alaturi de formatiile care tin capul de afis al festivalului CokeLive vor participa si alti artisti din strainatate, dar si din Romania: Tom Novy & Lima, Vanilla Ice, Chris Lake, BackyardBabies, Iris, Vama, Vita de Vie, Directia 5, AB4, Zob, E.M.I.L., Luna Amara, Kumm, Trooper, Vania, Coma. Evenimentul se va desfasura pe o arie de 40.000 de metri patrati, unde vor fi amenajate doua scene, un cort cu muzica dance, loc de campare, dar si locuri de distractie.

Data: 23 si 24 iunie Locul: Insula Lacul Morii, cartier Crangasi Bilete: Un bilet de weekend, care ofera acces la manifestarile de pe intreaga durata a festivalului, costa 134 de lei. Biletele vor fi puse in vanzare in reteaua magazinelor Diverta din toata tara si on-line, pe www.ticketpoint.ro, incepand cu data de azi.

Biletele VIP pot fi achizitionate numai pe baza de comanda, la numarul de telefon: + 40 21 311 50 63 (Events) la pretul de 284 de lei. Pretul unui bilet pentru o zi de festival va fi anuntat ulterior, au informat organizatorii.

Idolii adolescentilor RBD in „Celestial Tour 2007”

Biletele pentru concertul trupei mexicane RBD, care va avea loc pe 12 iunie, pe stadionul Cotroceni, au fost puse in vanzare on-line, pe site-urile www.biletelaspectacol.ro si www.vreaubilet.ro, urmand ca in cateva zile sa poata fi achizitionate din magazinele de specialitate si de la sediul casei de discuri Media Services/EMI.

Data: 12 iunie Loc: Stadionul Cotroceni, Bucuresti Bilete: 300 de lei (pe gazon, in fata scenei), 200 de lei (pe gazon), 100 de lei (pe gazon, in spate), 320 de lei (tribuna oficiala), 180 de lei (tribuna), 50 de lei (locuri cu vedere limitata) si 120 de lei (peluza).

Electro

Deep Dish si Chemical Brothers

Deep Dish si Chemical Brothers sunt alte doua trupe electro care vor sustine show-uri in cadrul unor evenimente organizate de The Mission.

Deep Dish. Biletele pentru concertul Deep Dish, care va avea loc la Arenele Romane, pe 7 iulie, costa 35 de lei (pana pe 15 mai), 50 de lei (intre 16 mai si 6 iulie), 75 de lei in ziua concertului, si pot fi procurate din reteaua magazinelor Diverta, Studio Martin, Magazinul Vanguardia, sau on-line pe bilete.ro, themission.ro si nights.ro.

Chemical Brothers. Trupa britanica The Chemical Brothers va sustine un show la Sala Polivalenta din Bucuresti, pe 25 mai. Biletele pentru acest eveniment pot fi rezervate pe www.bilete.ro, acestea fiind in numar limitat. Pretul unui bilet in avans este de 85 de lei.

Bob Sinclair. Va concerta pe 23 iunie, la Arenele Romane, iar biletele pentru spectacol pot fi procurate din magazinele Diverta, Muzica si de pe site-ul bilet.ro, la pretul de 25 de lei.

B'ESTIVAL

Ploaie de Stele la Bucuresti

Alice Cooper, Pink, Faithless, Reamonn, Morcheeba, Kasabian, Wu-Tang Clan, Hooverphonic sau controversatul star rock Marilyn Manson, cu totii vor aparea in aceasta vara la prima editie a unui festival care promite sa fie unul dintre cele mai importante din Romania: B’ESTIVAL 2007.

Marilyn Manson va lansa pe data de 5 iulie „Eat Me, Drink Me”, al zecelea album din cariera, iar primul single de pe acest material va fi „Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)”. Pentru aceasta piesa, artistul pregateste un videoclip 3D, inspirat din filmul horror „Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll”, in care s-a implicat atat in calitate de actor, cat si de regizor.

Fanii artistului vor avea ocazia sa asculte live piesele de pe acest album, in premiera pentru Romania, in cadrul B’ESTIVAL 2007. Abonamentele pentru zilele de sambata si duminica au pretul de 125 de lei, iar abonamentele pentru toate cele trei zile de festival costa 180 de lei. Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta.

PROGRAM

Pana acum au fost anuntate 17 staruri > 29 iunie - Artisti straini: Yonderboi (Ungaria), Hooverphonic, Phil Hartnoll (Orbital), Morcheeba si Faithless                    - Artisti romani: Suie Paparude                     - Bilete: 60 de lei

> 30 iunie - Artisti straini: Bulgaria D2 (rock), Raining Pleasure (Grecia - rock), Kasabian, Reamonn si Pink                    - Bilete: 75 de lei

> 1 iulie - Artisti straini: Marilyn Manson, Alice Cooper, Wu-Tang Clan, Chicks On Speed, Gabriel Rios, Neo, Track Addicts                 - Artisti romani: Zdob si Zdub , OCS                - Bilete: 75 de lei

Timisoara

Seri flamenco cu Paco de Lucia

Chitaristul Paco de Lucia, recunoscut in toata lumea ca o legenda a muzicii flamenco, va canta la Timisoara in aceasta toamna. Celebrul cantaret va canta in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului Plai, organizat de Asociatia Culturala Sunet - Ambianta, in perioada 14-16 septembrie. Biletele vor fi puse in vanzare pe 1 iunie.

Pana pe 31 iulie, pretul acestora va fi de 25 de lei, pentru vineri, respectiv sambata. Pachetul pentru ambele zile va costa 45 de lei. Duminica, intrarea este rezervata doar celor care au bilet pentru una din zilele precedente. De la 1 august, pretul biletelor va fi de 30 de lei pe seara.