2.000 de oameni au participat la un botez al Martorilor lui Iehova

2.000 de oameni au participat la un botez al Martorilor lui Iehova

În acest weekend, circulaţia auto din zona Sălii Transilvania din Sibiu a fost paralizată timp de câteva ore de maşinile şi autocarele cu care au venit cei 2.000 de participanţi la un congres al Martorilor lui Iehova.

Tineri, copii şi bătrâni, sosiţi din judeţele Alba, Braşov, Vâlcea, Mureş şi Hunedoara, s-au înghesuit de-a dreptul să prindă un loc în sală. Ba, mai mult, unii dintre ei au venit la Sibiu cu noaptea în cap pentru a fi siguri că nu vor rata ceremonia.

„Am venit din Vâlcea cu toată familia. Ne bucurăm că am reuşit să ajungem la acest congres deosebit de important pentru noi. Am ajuns de pe la ora 6.30 pentru că nu am dorit să întârziem cumva“, povestea un bărbat îmbrăcat la costum, uitându-se cu coada ochiului la ce se întâmpla în sală. Cel mai important moment a avut loc sâmbătă dimineaţă, când peste 30 de persoane au fost botezate în aplauzele celor prezenţi la ceremonie.

Astfel, minibazinul din Sala Transilvania a devenit, pentru două ore, un fel de râu Iordan. În timpul botezului, o parte dintre participanţi lăsau impresia că au intrat în contact cu divinitatea, alţii intrau puţin timoraţi în bazin. La final însă, toţi cei botezaţi aveau chipurile pline de fericire. Cel mai fericit s-a arătat a fi un pensionar de 53 de ani, care a aşteptat cu nerăbdare momentul botezului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Costel Lăcătuş spune că acum este un om împlinit. „Mă simt foarte emoţionat. Am aşteptat cu nerăbdare acest moment. Acum, după ce am fost botezat, pot spune că mă simt fericit şi împlinit“, mărturiseşte acesta. Lucrările congresului s-au încheiat ieri după-amiază.