Noile antreprenoare, care provin din București, Cluj, Giurgiu și Ploiești, au primit premiile din partea unor persoane publice precum doamna Corina Chiriac, Florentina Fântânaru, Iuliana Tudor, Dr. Dana Miricioiu, Ramona Chirilă Lohan, Galyna Pânzari, Daniela Palade, Nicoleta Nicolae sau Dr. Ruxandra Dumitrescu. Premiantele sunt câștigătoarele concursului de planuri de afaceri din cadrul proiectului Respect și Șanse egale pentru afaceri, care a oferit 20 de premii a câte 15000 de lei pentru dezvoltarea ideilor noilor antreprenoare, printre care mici ferme de porci, firme de organizare de evenimente, magazine online, crearea de bijuterii unicat sau florării. Mai multe detalii despre afacerile câștigătoare pot fi găsite pe www.fiiindependenta.ro și www.estuar.org.

”O femeie independentă este un câștig pentru societate pentru că este și o mamă mai bună, și o persoană mai bună – în această seară celebrăm nu doar ideile frumoase ale doamnelor câștigătoare, ci și curajul lor de a fi independente. Le dorim mult succes pe noul drum ales! ”, a precizat Dr. Cristian Andrei, Președintele Fundației Estuar.

”Ne bucurăm să le putem fi aproape doamnelor câștigătoare la început de drum, contează mult să ți se spună că ești pe drumul bun. Le felicit pe doamnele premiate și le doresc multă putere de muncă!”, a adăugat doamna Gabriela Schmutzer, Director general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 6.

În cadrul proiectului ”Respect și Șanse egale pentru femei”, peste 500 de femei au beneficiat de cursuri gratuite de calificare, o parte dintre acestea optând pentru deschiderea unei afaceri proprii. Participantele la cursuri și la modulul de antreprenoriat au beneficiat de răspunsuri la problemele care țin de legislație, antreprenoriat sau management, scopul final fiind o bună integrare a acestora pe piața muncii și pregătirea lor pentru a-și putea gestiona singure viitoarea afacere, după implementare.

Proiectul “Respect şi şanse egale pentru femei” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 “Investeşte în oameni!”, Axa Prioritară nr 6: Promovarea incluziunii sociale.  Proiectul este implementat de Fundaţia Estuar în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Fundaţia “Preţuieşte Viaţa”, SC IMA GROUP SRL şi Opportunity Associates România.