190 de milioane lei, o "gaură neagră" la Casa de Sănătate

190 de milioane lei, o "gaură neagră" la Casa de Sănătate

Corpul de Control al Guvernului acuză fapte penale în Sănătate. Cei acuzaţi spun că totul e o "petardă"

Din cauza modului defectuos în care reprezentanţii CNAS şi ai Ministerului Sănătăţii şi-au exercitat atribuţiile de serviciu privind realizarea unei evidenţe a plătitorilor, nu au fost încasate venituri în sumă totală de 189.763.842 lei, reprezentând contribuţii trimestriale aferente perioadei trimestrul IV 2009- trimestrul III 2010. Suma constituie pagubă la bugetul statului", acuză Corpul de Control al Guvernului. Fostul preşedinte al CNAS, Lucian Duţă, spune însă că acest prejudiciu nu există şi că totul este o scamatorie. "Există un producător de medicamente care nu şi-a plătit taxa de clawback adusă, în octombrie 2009, de fostul ministru Ion Bazac. Numai noi ştim cât ne-am chinuit să o scoatem la lumină. Unii au plătit taxa şi au adus statului român 500 de milioane de lei, dar există şi alţii care n-au făcut-o. Asta e tot. Guvernul aruncă petarde".

  • Corpul de Control al premierului sesizează DNA pentru nereguli la CNAS

Fostul preşedinte al CNAS a mai spus că până la sfârşitul lui octombrie 2009, ministrul Sănătăţii de atunci împreună cu preşedintele Casei trebuiau să emită normele pentru ca legea clawback să intre în vigoare. În urma demersurilor pe care le-a făcut la ministrul care i-a succedat lui Bazac, Cseke Attila, MS a adoptat normele în iunie 2010. Acuzaţii de incompatibilate la MS Corpul de Control anunţă şi faptul că va sesiza Agenţia de Integritate în cazul consilierul Molnar Geza (foto), care în perioada 25.03.2011-31.03.2012, a fost atât membru în Consiliul de Administraţie al CNAS, cât şi în Consiliul de Administraţie al SC Antibiotice SA Iaşi. Medicul, care este şi consilier în Ministerul Sănătaţii, spune însă că acuzaţiile sunt false: "Când am fost confirmat la Antibiotice Iaşi, mi-am dat demisia de la CNAS". CITIŢI ŞI:

  • De ce adeverinţa pe hârtie bate tehnologia! Medic: "Lăudatul sistem informatic dă erori ridicole, eu apar ca deţinut politic"
  • Dosarul reţetelor false: "Am reuşit în sfârşit cu reţetele de pe noiembrie să sar de 5.000 de bonuri şi am chiuit toţi"
  • MEDICI ŞI FARMACIŞTI cercetaţi penal. IATĂ CUM ERAU PĂCĂLIŢI PACIENŢII
  • Vasile Cepoi, doborât de dezvăluirile EVZ. Ce se întâmplă cu Legea Sănătăţii
  • Asiguraţii, invitaţi să plătească din buzunar pastilele ieftine. "Nu există boală fără cel puţin 5-6 medicamente sub 10 lei"

Ne puteți urmări și pe Google News