14 copii internaţi la Sanatoriul Techirghiol, intoxicaţi cu alimente contaminate

14 copii internaţi la Sanatoriul Techirghiol, intoxicaţi cu alimente contaminate

14 copii cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani, cu afecţiuni neuropsihomotorii, internaţi cu părinţii la Sanatoriul Balnear Techirghiol au acuzat, în cursul dimineţii, dureri de cap, diaree, febră, ameţeli şi vărsături.

Echipe de control de la Direcţia de Sănătate Publică si Direcţia Sanitar Veterinară sunt deja la faţa locului şi recoltează probe din alimente, de pe suprafeţele din sala de mese, dar şi de la personalul bucătăriei.

Managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol, Vasilică Rusu, spune că în Secţia de copii sunt 100 de minori şi nu-şi explică de ce numai 14 dintre ei s-au îmbolnăvit.

"Ei prezintă simptome de toxiinfecţie uşoară şi cei mai mulţi dintre ei şi-au revenit. Îi ţinem totuşi la izolator până când îşi vor reveni total", a declarat pentru EVZ managerul Vasilică Rusu.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, spune că, dimineaţă, copiii au mâncat orez cu lapte. "Primele rezutate certe asupra cauzelor toxiinfecţiei alimentare le vom obţine la începutul săptămânii viitoare". DSP Constanţa efectează controale de specialitate şi la o terasă din Eforie Nord, după ce, aseară, un turist de 28 ani din Bucureşti şi fiul său de 2 ani au mâncat împreună dintr-o prăjitură şi li s-a făcut rău. Ei sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa cu diagnostic de toxiinfecţie alimentară.

Ne puteți urmări și pe Google News