Alte cinci  persoane au fost grav rănite, iar o persoană este dată dispărută, a afirmat ministerul într-o declarație de presă.

Cinci elicoptere au fost utilizate pentru a monitoriza situația, forțe importante de pompieri, jandarmi și soldați ai armatei franceze fiind mobilizați pentru a efectua misiuni de salvare și evacuare în regiune.

Primele estimări  arată faptul  că furnizarea de energie electrică către circa 10.000 de gospodării, a fost întrerupt, potrivit declarației.

Nivelul apei într-un număr mare de case și locuri de muncă din zonă a crescut peste 1,5 metri, a adăugat acesta.

Multe sate din regiune au fost evacuate, iar localnicii au fost adăpostiți în săli de sport și clădiri municipale, în timp ce transportul feroviar între orașele Narbonne și Carcassonne a fost sistat temporar.

Multe poduri din regiune au fost  de asemenea afectate de precipitațiile puternice și de nivelul ridcat al apelor râurilor, în timp ce Codul Roșu de alertă a fost emis în aproximativ 20 de orașe.

Primul ministru francez și ministru interimar de interne, Edouard Philippe, urmează să efectueze o deplasare în regiunea afectată de inundații, se arată de asemenea în declarație.

Unele școli au fost închise în regiune, a afirmat guvernatorul local într-o declarație de presă dată anterior.

Conform experților, ultima dată când precipitațiile au fost atât de abundente în această  regiune a  fost în urmă cu 127 de ani, în anul 1891.