Computere de şcoală, ţinute degeaba trei ani. Elevii le-au "uşurat" de piese

Computere de şcoală, ţinute degeaba trei ani. Elevii le-au "uşurat" de piese

Mai mulţi elevi ai unei şcolii cu clasele I-VIII din localitatea suceveană Clit au furat componente din toate computerele şcolii. Computerele stau nefolosite de aproape trei ani.

Incidentul a ieşit la iveală la sfârşitul săptămânii trecute, când profesorul coordonator al unităţii de învăţământ a sunat la 112 să semnaleze dispariţia pieselor. Veniţi la şcoală, poliţiştii au constatat că din cele 16 calculatoare lipseau componentele de bază: hard-diskuri, plăcuţe de RAM şi 10 cabluri SATA.

Computerele au intrat în dotarea şcolii în toamna anului 2008 şi au fost instalate într-o sală de clasă. Preţul unui computer este de 1.602 lei. Conducerea şcolii susţine că, în lipsa unui profesor de specialitate, calculatoarele nu au fost folosite niciodată. Copiii, care au vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, au sustras hard-diskurile pe 24 şi 25 mai. Luaţi la întrebări, elevii au recunoscut că au luat componentele. Acasă la ei, însă, poliţiştii au mai găsit doar o parte dintre ele. Deşi sunt cercetaţi pentru furt, fiind minori, ei nu răspund penal. „Doar cei care au 14 ani ar putea fi traşi la răspundere penal dar şi ei ar putea scăpa doar cu o amendă”, a precizat pentru EVZ inspectorul Gabriel Panţâru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Ne puteți urmări și pe Google News