La mai puţin de o lună de la încheierea vacanţei de iarnă, elevii români mai primesc o pauză de la ore, sub forma vacanţei intersemestriale, programată să se desfăşoare în perioada 1-9 februarie. În vreme ce copiii nu-şi mai încap în piele de bucurie, părinţii au început de pe acum să caute metode alternative de petrecere a timpului liber, care să le ţină mintea "în priză", dar, care să îi şi destindă în acelaşi timp.
Dinozauri modelaţi în lut
În Capitală, spre exemplu, elevii mai mici sunt aşteptaţi la Kidolino, un afterschool din sectorul 1, unde vor găsi două atelierepline de fantezie: "Lumea dinozaurilor" şi "Lumea de la pol", adresate copiilor de la 5 la 10 ani.
Prima activitate îi va introduce în arta modelajului din lut, iar la final vor primi diploma de "Cei mai buni arheologi", în timp ce a doua activitate le va da celor mici ocazia de a învăţa totul despre lumea polară, construind un iglu sau un pinguin cu ajutorul cuburilor din izopren. Ambele workshopuri sunt susţinute de artişti plastici şi costă 40 de lei fiecare. Rezervările pentru cele două workshopuri susţinute de artişti plastici pot fi făcute la adresa de email [email protected]
O altă variantă de petrecere a timpului liber e participarea la Atelierele lui Minnie si Mickey Mouse, organizate de Centrul MiniMe al Fundaţiei Nadia Comăneci, destinate micuţilor cu vârste între 2 şi 12 ani. În zilele de 3-7 februarie, aceştia vor avea ocazia să experimenteze activităţi pline de culoare şi fantezie precum pictura, colajul, crearea de accesorii şi bijuterii sau incursiuni în lumea poveştilor. Preţurile unui pachet de trei ateliere variază de la 70 de lei la 160 de lei, în funcţie de grupa de vârstă şi tematica aleasă. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail [email protected] cursuriminime.ro.
Şi adolescenţii îşi pot petrece vacanţa într-un mod constructiv, vizitând gratuit unul dintre muzeele Capitalei. În fiecare zi de 26 a lunii, Muzeul Naţional de Istorie a României, dar şi Muzeul Ţăranului Român au intrare liberă. Nu percep taxă în prima miercuri din lună nici Muzeul Colecţiilor de Artă şi Muzeul Naţional de Artă a României, sâmbăta fiind gratuită intrarea la Palatul Şuţu, Muzeul Curtea Veche şi Observatorul Astronomic.
Elevii mai mari pot merge în vacanţă la Palatul Şuţu, care adăpostea pe vremuri marile baluri
FOTO: VLAD STĂNESCU

"Carnavalul Animalelor" la Opera Naţională
Pentru copiii între 3 şi 7 ani, care mai au energie şi după căderea nopţii, există varianta atelierului de seară organizat la Opera Naţională Bucureşti. "Carnavalul Animalelor" va avea loc în zilele de 1 şi 2 februarie, cu începere de la ora 19.00 şi va dura trei ore. Biletul costă 11 lei, iar grupele sunt de maximum 15 participanţi. Micuţii vor încerca pe rând balet, jocuri interactive, actorie, dicţie, arte plastice, pictură, dar şi pictură facială. În tot acest timp, părinţii copiilor pot urmări un spectacol la Operă, pentru că atelierele se desfăşoară în paralel cu reprezentaţiile obişnuite. Biletele se pot rezerva pe tickets.operanb.ro.

Te-ar putea interesa și: