Evenimentul Zilei > Justitie > „Evenimentul zilei” la B1 TV: „În noul Cod Penal, conflictul de interese nu e în capitolul «Corupţie»”
„Evenimentul zilei” la B1 TV: „În noul Cod Penal, conflictul de interese nu e în capitolul «Corupţie»”

„Evenimentul zilei” la B1 TV: „În noul Cod Penal, conflictul de interese nu e în capitolul «Corupţie»”

Judecătorul Cristi Danileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, atrage atenţia că există portiţe prin care corupţii pot scăpa uşor.

Ediţia de ieri a emisiunii "Evenimentul zilei", de la B1 TV, i-a avut ca invitaţi pe judecătorul Cristi Dănileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) şi pe avocatul Daniel Fenechiu, deputat PP-DD.
Judecătorul Cristi Dănileţ a semnalat faptul că, în noul Cod Penal, conflictul de interese nu figurează la capitolul "Infracţiuni de corupţie", ci la "Infracţiunii de serviciu", în condiţiile în care luarea/darea de mită şi alte infracţiuni grave sunt încadrate drept fapte de corupţie. El a atras atenţia că măsura confiscării extinse a averii nu va mai putea fi dispusă în cazul conflictului de interese.
"Este datoria noastră să rezistăm, procurorii şi judecătorii au de-a face cu dosare cu oameni importanţi. Sunt forme de reacţie în presă prin care se încearcă atacarea judecătorilor", a mai afirmat reprezentantul CSM.
"Găinării"
Pe de altă parte, Daniel Fenechiu (PPDD) a punctat faptul că, întotdeauna, conflictul de interese a fost în capitolul "Infracţiuni de serviciu".
"Tehnic, legal, legislativ, nu se poate spune că s-a schimbat încadrarea în Codul Penal a acestei infracţiuni. Conflictul de interese este o infracţiune concepută pentru nişte găinării", a explicat avocatul Daniel Fenechiu.