Evenimentul Zilei > Actualitate > 1 Mai la munte, la preţuri ce pornesc de la 90 de lei/zi
1 Mai la munte, la preţuri ce pornesc de la 90 de lei/zi

1 Mai la munte, la preţuri ce pornesc de la 90 de lei/zi

Pensiunile mai au locuri suficiente şi tarife ca într-un weekend obişnuit. Singura pretenţie este legată de durata sejurului - minimum două sau trei nopţi.

1 Mai la munte? Lumea merge la mare, au spus operatorii de turism. Ceea ce înseamnă că la munte este un weekend obişnuit, fără înghesuială şi preţuri umflate. Cei care vor să petreacă într-un cadru liniştit şi cu un buget redus pot opta pentru pensiunile de la munte – în zona Moeciu, de exemplu, preţurile la cazare pornesc de la 60 de lei/camera pe noapte, respectiv 30 lei/persoană. Pentru toate cele trei mese, turiştii mai plătesc încă 60 de lei/persoană.

În zona Sibiului, tarifele pornesc de la 80 de lei/ camera/noapte. Locuri de cazare mai sunt şi la complexurile de patru şi cinci margarete – preţurile pornesc de la 200-300 de lei/camera, cu mic dejun inclus. În schimb, oaspeţii pot avea parte de o serie de facilităţi, de la acces la piscină, saună, sală de fitness până la posibilitatea închirierii de ATV-uri, biciclete sau bărci.

Multe dintre pensiuni impun un număr minim de două sau chiar trei nopţi de cazare. Cei care îşi doresc o experienţă deosebită pot opta pentru cazarea în zona Măgura, unde se organizează expediţii la rezervaţia naturală de urşi Zărneşti. „Locuri mai sunt suficiente. Cu siguranţă cererile se vor înmulţi în zilele următoare”, spune Dorin Beu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) Sibiu.

În Poiana Braşov, cele mai mici tarife sunt de 65 de lei/persoană/ noapte, la hotel de două stele. Preţurile ajung la 140 de lei/noapte/persoană, în cazul unităţilor de cazare de patru stele. La Sinaia, preţurile la hoteluri pornesc de la 90 de lei/ persoană/noapte – în cazul unor sejururi mai lungi, de cinci sau şapte nopţi, se fac reduceri pe principiul „plăteşti patru, stai cinci”.

Petrecere în zăpadă la cota 2000 şi Bâlea Lac

După o iarnă încăpăţânată, zăpada nu se îndură să se topească. Cel puţin la Bâlea Lac, unde nămeţii vor mai rezista câteva săptămâni. Asta înseamnă că iubitorii de sporturi de iarnă mai au încă un weekend de distracţie. Dacă, în ultimii patru ani, hotelul de gheaţă de la Bâlea s-a topit la începutul lunii aprilie, anul acesta rezistă chiar şi în această perioadă.

Hotelierii au făcut şi reduceri de criză, astfel că o noapte de cazare la hotelul de gheaţă va costa 39 de lei. Cei care vor să petreacă minivacanţa de 1 Mai la cota 2.000 vor plăti 400 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare, cu mic dejun inclus.

PETRECERI

Lume multă pe litoral

Autorităţile şi patronatele din turism estimează că numărul celor care vor petrece ziua de 1 Mai în staţiunile de pe litoralul românesc se va ridica la 22.000. Ei vor fi atraşi de evenimentele care se vor desfăşura în staţiuni: în Mamaia va fi organizată o paradă cu motociclete, paradă cu care alegorice, vor fi prezente peste 400 de majorete, vor avea loc concerte şi vor fi asigurate zece tone de mâncare gratuită.

În plus, vor avea loc focuri de artificii. În Neptun vor fi spectacole, vizionări de filme, muzică mixată de DJ cunoscuţi, acţiune finanţată de Ministerul Dezvoltării şi Turismului cu peste 95.000 de euro. La Vama Veche vor fi o serie de concerte.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: