Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua Naţională la Constanţa, cu fasole, cârnaţi şi “o tristeţe” de paradă militară
Ziua Naţională la Constanţa, cu fasole, cârnaţi şi “o tristeţe” de paradă militară

Ziua Naţională la Constanţa, cu fasole, cârnaţi şi “o tristeţe” de paradă militară

Ceremonialul militar şi religios organizat de autorităţile constănţene de Ziua Naţională a adunat sute de localnici în faţa prefecturii din oraş. Mult mai numeroasă a fost însă prezenţa la fasolea şi cârnaţii oferiţi de primăria Constanţa.

La festivităţile din faţa prefecturii au participat doar autorităţile locale, niciun parlamentar nu şi-a făcut apariţia. Conform programului pregătit de Forţele Navale, evenimentul festiv ar fi trebuit să ţină 40 de minute dar s-a lungit din cauza slujbei religioase oficiată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului. Cel mai important moment al zilei a fost parada militară, de final. În sunet de fanfară, militarii de la Forţele navale, Forţele Terestre, jandarmi şi pompieri au defilat, nici 60 de secunde, pe bulevardul Tomis. “O tristeţe de   paradă” a spus, nemulţumit, un constănţean venit cu copilul.
Mii de localnici au ocupat însă parcurile din oraş “pentru a iubi România”, mâncând fasole cu un cârnat, un castravecior murat, o chiflă şi un pahar de vin, sau suc. Gratis. Suma alocată de primărie pentru “burta” nevoiaşilor este de aproape 300.000 de lei. S-au aşezat la cozi uriaşe cu mult înainte de ora 11,00. Mâncarea a început să fie servită numai după ce pensionariii au ascultat, la boxe, imnul naţional. Nevoiaşii au uitat de fostul primar Radu Mazăre. „Uite că se poate, mâncăm fasole fără Mazăre”, au spus, râzând, bătrânii.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News