Nadal a cedat în trei sezuri pe iarba londoneză, cu toate că a câştigat prima manşă, scor 7-6. Tsonga, care a profitat şi de oboseala spaniolului – câştigător la Roland Garros la finalul săptămânii – s-a impus în următoarele două seturi cu 6-4 şi 6-1.

Nadal a recunoscut că s-a simţit "epuizat" în acest meci, însă rezultatul rămâne unul surprinzător, mai ales că liderul ATP ajunsese în şapte finale consecutive în ultimele şapte turnee. "După ce am pierdut al doilea set, mi-am pierdut şi concentrarea. Au fost prea multe meciuri la rând. Sunt obosit. Nu am fost eu azi şi cred că am nevoie de o pauză", a spus ibericul după meciul cu Tsonga.

Nadal s-a retras şi din meciul de dublu, pe care trebuia să îl încheie, alături de Marc Lopez, compatriotul său, împotriva perechii Horia Tecău (România) şi Robert Lindstedt (Suedia). Cuplul româno-suedez, finalist la Wimbledon anul trecut, câştigase primul set cu 7-6. Tecău şi Lindstedt se vor bate pentru un loc în semifinalele turneului cu cuplul câştigător de la Roland Garros, Daniel Nestor (Canada) – Max Mîrni (Belarus).