Zi decisivă în Parlamentul European. Un nou mandat pentru Comisia Europeană

Zi decisivă în Parlamentul European. Un nou mandat pentru Comisia Europeană

Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen va fi votată, miercuri, la Strasbourg, de Parlamentul European.

În cazul în care echipa germanei Ursula von der Leyen va căştiga încrederea europarlamentarilor, atunci aceasta îşi va începe mandatul de la data de 1 decembrie 2019.

De asemenea, legislativul european va da votul final pentru bugetul Uniunii pe anul viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit postului Radio România Actualităţi, votul vine după ce, ieri, au avut loc ultimele discuții cu privire la procedura bugetară 2020.

Europarlamentarii susţin că bugetul Uniunii Europene pe anul viitor este ultima șansă pentru blocul comunitar de a se apropia de îndeplinirea angajamentelor politice stabilite pentru această perioadă, inclusiv de a atinge obiectivele climatice ale Uniunii.

Acesta ar trebui să deschidă calea către noul buget comunitar pe termen lung 2021-2027, așa-numitul „cadru financiar multianual”.

Deputații au confirmat un sprijin sporit față de proiectul de buget al Comisiei Europene, adăugând în total peste două miliarde de euro pentru acțiunile de combatere a schimbărilor climatice. Mai mult, aceștia au sporit inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și programele Erasmus Plus și au aprobat sprijin suplimentar în conformitate cu prioritățile Parlamentului în domenii precum IMM-uri, cercetare, digitalizare, migrație și politică externă, inclusiv pentru dezvoltare și ajutor umanitar, potrivit rador.ro