Iarna a pus stăpânire pe o parte din România, stratul de zăpadă atingând până la 2 centimetri.

Acest lucru s-a întâmplat în orașul Cavnic și în stațiunea Rânca, unde a nins abundent. De asemenea, din cauza turiștilor care s-au întors din stațiunile de pe Valea Prahovei, drumul DN1 a fost foarte aglomerat.

În orașul Cavnic a nins abundent, zăpada atingând până la 2 centimetri. Circulația se desfășoară în condiții dificile, au comunicat autoritățile județene, care au decis intervenția utilajelor de deszăpezire pe DJ 184, potrivit .romaniatv.net.

Dacă ninsorile abundente le-au dat bătăi de cap șoferilor, proprietarii pârtiilor de schi din zonă sunt încântați că stațiunea va fi asaltată de turiști. În stațiunea Rânca, pârtia de schi este pregătită, nefiind singura zonă din țară unde a nins. Din cauza viscolului puternic, unii turiști din stațiunea Rânca nu au mai putut ieși cu mașinile din nămeți, ei cerând ajutorul.

Ei nu au mai putut pleca acasă deoarece  stratul de zăpadă depăsește un metru. Turiștii au sunat la 112 și au cerut ajutorul drumarilor care au venit să intervină. Intervenția nu a fost una ușoară, deoarece zăpada a fost viscolită de vântul puternic. Autoritătile avertizează turiștii să nu urce la munte cu mașini neechipate corespunzător și să vadă prognoza meteo înainte de a porni la drum.

Te-ar putea interesa și: