Zăpada şi poleiul au afectat statele Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia, Florida, Carolina de Sud şi Carolina de Nord.
Multe din aceste state au decretat starea de urgenţă. Miercuri dimineaţa nu era raportată nicio victimă.

Chiar dacă stratul de zăpadă măsura între 5 şi 7 cm în Atlanta, marea metropolă din Georgia era complet paralizată astăzi dimineaţa, cu temperaturi aproape de minus 10 grade Celsius.
În acest stat, unde ninsorile sunt rare, autostrăzile erau pline cu maşini derapate şi autorităţile le-au cerut locuitorilor să rămână acasă.

Potrivit canalului de televiziune locală KFOR din Atlanta, sute de elevi au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în şcoala lor şi circa 50 dintre ei erau în continuare blocaţi azi dimineaţă în autobuze şcolare, imobilizate din cauza ninsorii şi a poleiului de marţi seara.

În Georgia a fost închisă circulaţia pe şosele pentru camioane. În imagini difuzate de media americane puteau fi văzuţi automobilişti blocaţi, refugiaţi în supermarketuri şi dormind chiar pe jos în raioanele magazinelor.

În nordul Floridei, comitatul Pensacola a interzis circulaţia pentru orice maşină, cu excepţia celor de urgenţă.

În Georgia, precum şi în numeroase zone din Louisiana, Alabama, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, şcolile au rămas închise până miercuri. Bisericile, cazărmile de pompieri şi sălile de sport s-au transformat în adăposturi pentru persoanele rămase blocate pe şosele.

Aeroportul din Atlanta, cel mai important din lume în termeni de trafic aerian, a fost şi el în mare măsură afectat şi mii de zboruri naţionale şi internaţionale au fost perturbate.

Te-ar putea interesa și: