Evenimentul Zilei > Actualitate > Zâmbetul îngheţat al copiilor, din zapadă. VEZI IMAGINI INCREDIBILE!
Zâmbetul îngheţat al copiilor, din zapadă. VEZI IMAGINI INCREDIBILE!

Zâmbetul îngheţat al copiilor, din zapadă. VEZI IMAGINI INCREDIBILE!

Încet, încet, căile de acces către localităţile înzăpezite sunt străbătute de militari şi voluntari deopotrivă. În calea lor, însă, aceştia întâlnesc "urmele" coşmarului în care au trăit, la un loc, bătrâni copii şi animale.

Tot mai mulţi oameni îşi fac drum înspre casele în care cu greu au supavieţuit familii cu copii ori bătrânii. În dorinţa de a le da o întinde o mână ajutor, salvatoriii au întâlnit cazuri în oamenii au supravieţuit alături de câini şi pisici, în condiţii inimaginabile.
Printre cei care au ajuns la “supavieţuitorii” valului de zăpadă care s-a abătut asupra României, se numără pompieri, jandarmi, militari, poliţişti, voluntari ai Crucii Roşii dar şi oameni cu iniţiativă, dispuşi să dea o mână de ajutor celor aflaţi la ananghie.
În judeţul Giurgiu, de exemplu, echipele mixte formate din pompieri, jandarmi şi Crucea Roşie Giurgiu au făcut, în ultimele trei zile, adevărate expediţii cu maşinile şi pe jos, cu raniţa în spate, pentru a duce sute de pachete cu alimente locuitorilor din Cucuruzu, Carapancea, Satu Nou, Angheleşti , Obedeni, Valea Dragului, Mirău, Valter Mărăcineanu, Teiuş, Puieni, Stejaru, Chirculeşti, Priboiu, Izvoru, Puţu Greci, Zboiu şi Valter Mărăcineanu.
Ieri, de exemplu, 20 de pompieri  s-au  deplasat în  satul  Valter Mărăcineanu pentru ajutorarea persoanelor în vârstă şi bolnave din această localitate( eliberare căi acces interioare şi alte activităţi în funcţie de situaţia de la faţa locului), dar şi pentru a le duce alimente. O altă acţiune de acest fel s-a desfăşurat la Coteni şi Făcău, unde 25 de pompieri au dus alimente, medicamente şi au ajutat persoanelor în vârstă şi bolnave din aceste localităţi.
Aceasta în condiţiile în care, un echipaj format din 30 de pompieri acţiona pe raza comunei Toporu pentru a debloca un utilaj CFR, ajutând astfel la reluarea circulaţiei pe calea ferată.
Imaginile surprinse în timpul acestor  misiuni printre nămeţi, transmise pentru EVZ de ISU Giurgiu, arată starea românilor din această parte a ţării şi urmările acestui “coşmar alb”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.