Evenimentul Zilei > Actualitate > YOGA: Tot ce trebuie să știi despre TEHNICA ce elimină DEPRESIA și STRESUL
YOGA: Tot ce trebuie să știi despre TEHNICA ce elimină DEPRESIA și STRESUL

YOGA: Tot ce trebuie să știi despre TEHNICA ce elimină DEPRESIA și STRESUL

Un regim de mai multe săptămâni cu yoga poate fi un complement eficient al terapiei tradiționale pentru depresie, sugerează mai multe studii.

Persoanele care suferă de depresie ar trebui să vadă yoga ca o completare a terapiilor tradiționale, deoarece practica pare să diminueze simptomele tulburării psihice, conform studiilor prezentate la cea de-a 125-a Conferință anuală a Asociației Americane de Psihologie, informează scincedaily.com.


"Yoga a devenit din ce în ce mai populară în Occident și mulți practicanți noi de yoga indică reducerea stresului și a altor probleme de sănătate mintală ca motiv principal pentru practicare", a declarat Lindsey Hopkins, PhD, de la un centru medical din San Francisco, care a prezidat o sesiune despre yoga și depresie.


Cercetarea una din cercetări s-a axat pe acceptarea și efectele antidepresive ale „hatha yoga”, ramura yoga care accentuează exercițiile fizice, împreună cu exerciții meditative și respirative, pentru a spori bunăstarea generală a persoanei. În studiu, 23 de voluntari de sex masculin au participat la cursuri de yoga de două ori pe săptămână timp de opt săptămâni. Pe o scară de la 1 la 10, clasa medie de accepție pentru yoga a acestora a fost de 9,4. Toți participanții au spus că vor recomanda programul altor voluntari. Mai important, participanții cu scoruri depresive ridicate înainte de programul de yoga au avut o reducere semnificativă a simptomelor depresiei după cele opt săptămâni.


Într-un alt studiu, care a implicat 74 de studenți cu simptome depresive, yoga a fost comparată cu o tehnică de relaxare. Persoanele au primit 30 de minute de instruire live pe yoga sau relaxare și au fost rugate să efectueze același exercițiu la domiciliu timp de opt zile folosind un video de instruire de 15 minute. In timp ce rezultatele obținute imediat după tratament au arătat că yoga și relaxarea au fost la fel de eficiente in reducerea simptomelor, doua luni mai târziu, participanții la grupul de yoga au ajuns la scoruri semnificativ mai scăzute pentru depresie, anxietate și stres față grupul cu exerciții de relaxare.


Aceste studii sugerează că intervențiile bazate pe yoga au garanția pentru a reduce starea de spirit depresiva si ca acestea sunt fezabile pentru pacienții cu depresie cronică, rezistent la tratament, au spus cercetătorii. Conceptul de yoga ca tratament complementar sau alternativ de sănătate mintală este atât de promițător încât armata americană investighează crearea propriilor programe de tratament.