Evenimentul Zilei > Actualitate > Yahoo dă în judecată Facebook
Yahoo dă în judecată Facebook

Yahoo dă în judecată Facebook

Portalul Yahoo! a depus luni plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecţia vieţii private sau mesagerie, relatează AFP, citată de Mediafax.

În total, Yahoo! A identificat zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie, conform plângerii depuse la un tribunal federal din California.
“Din nefericire, diferendul cu Facebook rămâne nerezolvat, iar noi suntem nevoiţi să cerem să se facă dreptate în faţa unui tribunal federal”, a subliniat grupul californian într-un comunicat trimis prin e-mail, exprimându-şi încrederea în şansele unei victorii.
“Suntem dezamăgiţi că Yahoo!, un partener de lungă durată al Facebook şi o întreprindere care a obţinut beneficii substanţiale din colaborarea sa cu Facebook, a hotărât să se adreseze justiţiei”, a comentat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.
Yahoo! afirmă că “întregul model de reţea de socializare Facebook, care permite utilizatorilor să creeze profiluri şi să se conecteze, între altele, cu persoane şi companii, este bazat pe tehnologia brevetată de reţeaua de socializare a Yahoo!
În prezent, Yahoo! revendică peste 700 de milioane de vizitatori unici pe lună, în timp ce Facebook numără 845 de milioane de utilizatori activi în lume, dintre care majoritatea se contactează cel puţin o dată pe zi.
Pe de altă parte, veniturile publicitare ale Facebook sunt orientate către creştere, spre deosebire de cele ale Yahoo!
Chiar dacă în Statele Unite conflictele în domeniul proprietăţii intelectuale sunt foarte numeroase, acest contencios survine într-un moment nepotrivit pentru Facebook, care îşi pregăteşte intrarea la Bursă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: