Evenimentul Zilei > International > WikiLeaks aruncă BOMBA: Administrația Obama ar fi încercat SĂ BLOCHEZE ancheta lui Hillary Clinton
WikiLeaks aruncă BOMBA: Administrația Obama ar fi încercat SĂ BLOCHEZE ancheta lui Hillary Clinton

WikiLeaks aruncă BOMBA: Administrația Obama ar fi încercat SĂ BLOCHEZE ancheta lui Hillary Clinton

WikiLeaks aduce în lupta pentru prezidențialele din SUA o nouă informație bombă. Potrivit celor transmise de către aceștia, administrația Barack Obama s-a implicat și a încercat să blocheze ancheta în cadrul emailurilor private utilizate de Hillary Clinton. Tot ei mai spun că echipa prezidențială democrată a fost înștiințată de acest lucru de la un oficial din Departamentul Justiției.

Un oficial de rang înalt de la Departamentul Justiţiei a transmis informaţii echipei de campanie democrate despre dosarul judiciar care viza serverul de email privat utilizat de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat, conform unui mesaj dezvăluit de site-ul pentru transparenţă WikiLeaks, dezvăluirile riscând să afecteze şi mai mult pretenţiile de imparţialitate ale Administraţiei Barack Obama, scrie cotidianul The Washington Times.

 

Peter Kadzik, asistent al secretarului Justiţiei, i-a trimis în mai 2015 un email lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, prin care îl informa că Administraţia Obama va încerca să blocheze până în 2016 dezvăluirea informaţiilor despre ancheta în cazul serverului privat utilizat de fostul secretar de Stat. 

Mesajul respectiv avertiza și în legătură cu riscul unei audieri în Camera Reprezentanților în scandalul în care Hillary Clinton este citată pentru folosirea serverului privat.

Peter Kadzik riscă să fie acuzat de conflict de interese, iar Administraţia Barack Obama ar putea pierde reputaţia de imparţialitate în privinţa anchetei şi a campaniei electorale.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.