O companie israeliană care oferă servicii de securitate pentru rețelele de calculatoare, a declarat că cercetătorii au găsit trei modalități potențiale de a modifica conversațiile.

În prima situație, hackerii se folosesc de funcția „Quote” din conversațiile de grup. Astfel, reușește să schimbe identitatea expeditorului.

O altă situație este cea în care hackerii reușesc să modifice replică unei alte persoane.

Cea de-a treia varianta, care a și fost rezolvată între timp, era cea în care o persoană putea trimite un mesaj public unui alt membru al grupului, deghizat în mesaj privat, iar când victima răspunde, răspunsul devine vizibil pentru întregul grup.

„Am analizat cu atenție această problemă în urmă cu un an și este fals să sugeram că există o vulnerabilitate a securităţii pe care o oferim pe WhatsApp”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Facebook , compania care deține WhatsApp, într-o declarație trimisă prin e-mail.

„Scenariul descris aici este doar echivalentul mobil al modificării răspunsurilor într-un thread dintr-un e-mail pentru a face să pară că o persoană a scris altceva decât în realitate. Trebuie să fim atenți că abordarea preocupărilor ridicate de acești cercetători ar putea face ca WhatsApp să nu fie atât de privat pe cât se credea – de exemplu în cazul stocării informațiilor despre originea mesajelor”, au afirmat reprezentanţii companiei, citat de Bloomberg.

WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori și este folosit pentru conversații personale, iar aceste defecte ar putea avea consecințe semnificative.