Warren Buffett a ieșit din nou la cumpărături. Care e strategia miliardarului

Warren Buffett a ieșit din nou la cumpărături. Care e strategia miliardarului

Miliardarul american Warren Buffett a declarat că holdingul său Berkshire Hathaway a început să cumpere acţiuni la două companii americane şi că va continuă să cumpere, în special dacă vor deveni şi mai ieftine pe fondul scăderii pieţelor bursiere globale, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat astăzi CNBC, după reuniunea generală anuală a Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett a precizat că hondingul său a cheltuit vineri aproximativ 60 de milioane de dolari pentru a achiziţiona acţiuni la cele două companii, cărora nu a dorit să le dezvăluie numele.

Warren Buffett, supranumit şi "oracolul din Omaha", a subliniat că sfatul său către investitori este acelaşi: nu cumpăra acţiuni pe baza titlurilor din ziare, ignoră emoţiile şi cumpără acţiuni care au cea mai bună valoare pe termen lung.

"Nu ar trebui să faci investiţii plecând de la ideea 'Trebuie să obţin un anumit randament'. Trebuie să cauţi cel mai bun randament posibil şi să înveţi să trăieşti cu asta. Însă nu ar trebui să faci ca investiţiile să îţi aducă câştigurile de care crezi tu că ai nevoie. Acţiunile nu ştiu că tu eşti proprietarul lor", a spus Warren Buffett.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Piaţa din Europa va continua să crească" Referindu-se la situaţia din Europa şi SUA, Warren Buffett a apreciat că Europa va avea dificultăţi în a-şi rezolva problemele fiscale deoarece statele din zona euro nu au politici monetare similare. Buffett nu s-a declarat surprins că populaţia din Grecia şi Franţa a votat împotriva austerităţii, dar a subliniat că turbulenţele din Europa nu îl vor împiedica să investească.

"Piaţa din Europa este o piaţă uriaşă care va continua să crească", a spus Buffett. În cazul SUA, Buffett consideră că băncile americane sunt într-o situaţie financiară mult mai bună decât băncile europene având în vedere că SUA a injectat mai mult capital în băncile americane şi le-a obligat să-şi cureţe bilanţurile. Warren Buffett crede că performanţele înregistrate de economia americană vor continuă să se îmbunătăţească, dar într-un ritm lent.

De ce nu investește în Facebook

Warren Buffett a mai spus că evită să investească în afaceri precum Facebook, deoarece este greu de estimat cât valorează companii precum Facebook sau Google şi cum se vor descurca acestea în viitor.

Potrivit lui Buffett, ofertele publice iniţiale sunt aproape întotdeauna investiţii proaste, iar investitorii ar trebui să-şi pună întrebarea cum se vor descurca aceste companii în 10 ani.

Potrivit unui clasament al celor mai bogaţi oameni de pe planetă realizat de revista Forbes, Warren Buffett, 81 de ani, ocupă locul al treilea cu o avere de 44 de miliarde de dolari.