Evenimentul Zilei > Monden > Secretul celebrului digestiv Jägermeister. Cum se obține băutura misterioasă
Secretul celebrului digestiv Jägermeister. Cum se obține băutura misterioasă

Secretul celebrului digestiv Jägermeister. Cum se obține băutura misterioasă

Băuturile alcoolice digestive sunt extrem de aromate şi au în majoritatea cazurilor o concentraţie a alcoolului de peste 30%, iar principalul lor rol al acestora este acela de a-ţi ajuta stomacul în procesul de digestie.

Specialiştii spun că nu alcoolul este cel care ajuta la procesul de digestie, ba chiar din contră, acesta îngreunează funcţiile stomacului în procesul de digerare. În consecinţă, băuturile tari nu sunt benefice digestiei. Totuşi, lichiorurile produse pe bază de plante, consumate înainte de masă, pot fi plăcute. Dar, medicii amintesc din nou, că nu alcoolul, ci substanțele amare pe care acesta le conține stimulează membranele mucoase ale stomacului pentru a uşura aciditatea.

Cum se obtine Jägermeister?

Chiar dacă face parte din categoria băuturilor apreciate în toată lumea, puțini sunt cei care știu cum se obține Jägermeister, acesta având traducerea de „maestru vânător”.

Băutura este preparată din 56 de ingrediente exclusiv naturale și durează aproximativ un an până când este îmbuteliată.

Compoziția sa exactă este secretă, așa că Jagermeister este o băutură alcoolică misterioasă, cu o personalitate unică. Se stie, însă, că printre ingrediente se numără cardamom, scorțișoară, ghimbir, anason și coajă de portocală.

Acestea sunt atent cântărite și transformate în amestecuri uscate, iar apoi sunt lăsate la macerat în alcool și apă timp de câteva luni.

Amestecul obținut este filtrat și depozitat în butoaie de stejar timp de un an. În această perioadă de timp, experții verifică permanent progresul băuturii, până când aceasta atinge gustul autentic Jägermeister. Apoi, este amestecată cu zahăr, caramel, apă și alcool și este pusă în renumitele sticle verzi.