Evenimentul ZileiActualitateVulcanul Etna scuipă iar foc și lavă. Erupție spectaculoasă a celui mai activ vulcan din Europa

Vulcanul Etna scuipă iar foc și lavă. Erupție spectaculoasă a celui mai activ vulcan din Europa

VIDEO
Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, a erupt din nou, într-o spectaculoasă demonstrație de forță.

Vulcanul Etna a intrat din nou în erupție. Martorii au descris „scene absolut spectaculoase”. Râuri de foc și lavă au țâșnit din craterul vulcanului Etna.

Într-o impresionantă demonstrație de forță a naturii, erupția vulcanului a aruncat nori de cenușă și bucăți de lavă spre cerul italian.

Râuri de foc și lavă din cel mai mare vulcan activ din Europa au început să curgă spre Valle del Bove, după o activitate vulcanică subită, scrie Express.

Două brațe de lavă

Două brațe puternice de lavă au ieșit din cel mai mare dintre cei trei vulcani activi ai Italiei, a raportat Istituto Nazionale Geofisica e Vulcanologia ( Ingv) din Catania.

Potrivit specialiștilor, primul braț izvorăște din craterul sud-estic al vulcanului Etna și se îndreaptă spre Valle del Bove, care este pustie.

A doua mare revărsare de lavă a fost detectată pe partea de nord a aceluiași crater.

Erupții stromboliene

Experții spun că există o activitate stromboliană intensă în vulcanul Etna, situat pe insula Sicilia din Italia.

Erupțiile stromboliene implică explozii moderate de gaze în expansiune. Explozii care aruncă cheaguri de lavă în timpul unor erupții mici.

Fenomenele sunt limitate la zona vârfului vulcanului. Dar sunt vizibile și în orașul Taormina, aflat la 48 km distanță, pe coasta de est a Siciliei, în provincia Messina.

Boris Behncke, vulcanolog, a spus că lava se îndrepta spre est.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: