VREMEA: Cod roşu de caniculă în Serbia, doar 19 grade Celsius la Paris | FOTO

VREMEA: Cod roşu de caniculă în Serbia, doar 19 grade Celsius la Paris | FOTO

Temperaturile neobişnuit de ridicate au determinat autorităţile din Serbia să ridice gradul de caniculă. Astfel, sârbii au primit avertizare de cod roşu. Spre vestul Europei, situaţia este diferită. La Paris s-au anunţat astăzi numai 19 grade Celsiu, iar la Londra meteorologii au estimat 21 de grade Celsius, sub media anuală.

Locuitorii Serbiei vor avea o zi cu temperaturi de 40 de grade Celsius. Nici ungurii sau italienii nu au avut noroc cu temperaturi mai uşor de suportat, astfel că meteorologii acestor ţări au emis cod portocaliu. În Grecia şi în România este în vigoare avertizarea de cod galben.

În Croaţia, numărul deceselor din cauza căldurii a ajuns la 11, iar agricultura Belgiei este puternic afectată de valul de secetă

Şi ruşii se plâng de faptul că această vară le-a adus temperaturi ridicate. La ei sunt 28 de grade Celsius. Pare mult mai bine decât în Serbia sau Italia, dar, de fapt, aceste valori sunt cu mult peste media normală.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vestul Europei, însă, vremea este friguroasă: 21 de grade la Londra şi 19 grade la Paris, în mijlocul lunii iulie.

România este astăzi sub avertizare de cod galben de caniculă. Niciun judeţ nu a scăpat de alerta meteorologilor. Aceştia au anunţat că temperaturile ridicate se vor menţine până duminică. Vezi AICI cum va fi vremea la noi în ţară şi care sunt temperaturile în cele mai mari oraşe.

Copii fotografiaţi în Bucureşti, în timp ce se scăldau în Dâmboviţa Aseară, în oraşul italian Predazzo. În nord-estul Italiei, temperaturile au ajuns la 35 de grade, din cauza unui curent secetos din Africa.

În piscinele din Viena, sute de persoane au încercat să se răcorească. În Austria, temperaturile au ajuns la 36 de grade Celsius.

Angajaţii de la grădina zoologică din Belgrad au încercat să răcorească animalele cu duşuri reci. Temperaturile au ajuns în Belgrad la 40 de grade

În Praga a fost mai răcoare. Chiar şi aşa, cine s-a aflat pe stradă la orele amiezii a avut de suferit din cauza căldurii

FOTO: REUTERS