Dat fiind faptul că numărul destinațiilor în care poți ajunge cu zboruri low-cost crește pe zi ce trece, poți ajunge în orașe inedite și asta fără a cheltui prea mult pentru biletele de avion. Iată ce trebuie să faci pentru a găsi bilete de avion la un preț mic.

  1. Zboruri care decolează dimineața sau seara. Dacă dorești să pleci într-o vacanță relaxantă, să te duci la aeroport la ora 3 dimineața sau 10 seara nu pare a fi prea plăcut pentru foarte multe persoane. Însă ține minte: prețurile biletelor de avion pentru orele acestea sunt mult mai mici decât zborurile programate după ora 8 dimineața.
  2. Urmărește companiile aeriene pe rețelele sociale. Nu-i așa că petreci foarte mult timp pe Facebook și Instagram? De ce să nu folosești timpul acesta pentru a „vâna” cele mai bune prețuri ale biletelor de avion. Companiile aeriene, în special cele low-cost, postează constant oferte pentru biletele de avion. Ba mai mult, verifică în mod constant și site-urile companiilor aeriene. S-ar putea să ai parte de multe surprize și prețuri mici.
  3. Dacă vrei să pleci în vacanță cu mai mulți prieteni, alege să cumpărați biletele separat. Companiile aeriene nu acordă reduceri pentru grupuri, din contră. Dat fiind faptul că locurile la preț redus sunt limitate, vă puteți trezi în situația în care veți sfârși prin a cumpăra biletele cele mai scumpe.
  4. Alege zboruri cu escală sau zboruri operate de companii aeriene mici. Sigur, când pleci în vacanță, ultimul lucru pe care și-l dorești este să ai parte de un zbor interminabil până la destinație. Cu toate acestea, zborurile cu escală sunt mult mai avantajoase decât cele directe. Dar există și părți bune. Imaginează-ți că zbori către Viena și prinzi un zbor cu escală de 16 ore la Barcelona. Ar fi un lucru chiar atât de rău să zăbovești câteva ore prin superbul oraș spaniol?! Ba mai mult, alege companii aeriene mici, low-cost. Spre deosebire de companii luxoase operate de companii mari precum Qatar, zborurile operate de companii low-cost precum Raynair sunt mult prietenoase din punct de vedere financiar. Până la urmă care este scopul? Destinația sau confortul?
  5. Utilizează site-uri care compară ofertele. Când cumperi bilete de avion direct de pe site-urile companiilor aeriene, s-ar putea să cazi într-o capcană. Crezi că achiziționezi biletul la preț redus, dar după numai câteva minute, poți găsi o ofertă mai bună în altă parte. Așa că nu te lăsa păcălit, folosește site-urile care compară oferte pentru a găsi în timp real cele mai bune prețuri.
  6. Zboruri operate în cursul săptămânii. Sigur, cel ma bine este să pleci undeva în weekend. Dar nu exclude un zbor în timpul săptămânii. Pentru zborurile operate marți, miercuri sau joi, prețurile sunt cu mult mai reduse decât pentru cele operate în zilele de weekend.

Te-ar putea interesa și: