Votată în Spania, Elena Gheorghe provoacă din nou topurile lumii

Votată în Spania, Elena Gheorghe provoacă din nou topurile lumii

"Să te afirmi nu e greu. Mult mai dificil este să te menţii, să nu prinzi aripi mult prea devreme", declară artista care, recent, a ajuns în fruntea topului celui mai popular post de radio din Spania.

După ce în 2004, O-Zone "deschidea drumurile" cu vânzări-record pentru "Dragostea din tei" în toată lumea, adjudecându-şi primul loc în topurile din 32 de ţări, şi alţi artişti români au început să pătrundă, rând pe rând, pe piaţa internaţională şi să detroneze în clasamente nume mari din industria muzicală.

După Inna, Alexandra Stan sau Akcent, Elena Gheorghe a reuşit să claseze piesa "Disco Romancing" în fruntea topului celui mai popular post de radio din Peninsula Iberică. După mai multe săptămâni în top 10, single-ul artistei a ajuns pe primul loc în "51 Chart", la Maxima FM.

"Mă bucur că artiştii români au cucerit Europa"

Ne puteți urmări și pe Google News

Lansat în primăvara anului trecut, single-ul se bucură de un mare succes şi a ajuns să fie promovat în peste 50 de ţări, printre care Belgia, Germania, Rusia, Austria, Elveţia, Israel, Spania, Italia, şi chiar Australia. "Să te afirmi nu este greu, mult mai dificil este să te menţii şi să nu prinzi aripi mult prea devreme", declară Elena Gheorghe.

"Pentru un artist, o recunoaştere internaţională este apogeul carierei. Sunt foarte bucuroasă că rodul muncii mele a fost recunoscut şi peste hotare, dar deocamdată acesta este un început. Un început fericit, care trebuie să continue cu muncă şi dăruire, cu paşi marunţi, fără a-ţi pierde echilibrul şi intensitatea de a te autodepăşi. Mă bucur că succesul piesei «Disco Romancing» în România a fost urmat de succese şi în Spania, Ungaria, Grecia, Albania. Mă bucur că foarte mulţi dintre artiştii români au cucerit Europa şi nu numai", a declarat Elena într-un interviu acordat în exclusivitate evz.

EVZ: Prezenţa în topurile internaţionale îţi asigură multă vizibilitate. Ai primit vreo propunere de colaborare din partea artiştilor străini după succesul piesei "Disco Romancing"? Elena Gheorghe: Prima propunere de acest gen a venit imediat după participarea mea la Eurovision. Reprezentanţii Spa niei au fost frumos impresionaţi de momentul meu muzical şi au venit cu această idee de colaborare. În acest moment, însă, îmi îndrept toată munca pentru a-mi face un nume pe plan internaţional, şi restul va veni de la sine.

"Sper ca această vară să fie hot..... «Hot Girls»!"

Poţi spune mai multe despre noua ta piesă "Hot Girls"? Piesa "Hot Girls" este noul single al lui Dony (artistul cu care Elena Gheorghe colaborează - n.r.). El a venit cu propunerea de a face un featuring. Am ascultat piesa, mi-a plăcut foarte mult şi am decis că este potrivită pentru a o cânta împreună. Sper din tot sufletul să aibă succes atât în România, cât şi peste hotare.

Ce gen muzical crezi că prinde cel mai bine? Sunt perioade în care un anumit gen muzical este la putere: pe radio, în cluburi, dar asta nu înseamnă că publicul nu este împărţit pe segmente. Cred că fiecare gen muzical îşi are publicul lui, la fel cum fiecare artist îşi are fanii lui. Este o chestie discutabilă şi cred că un sondaj poate da mai bine un răspuns elocvent.

<object height="349" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2Fpc4AUaHhY?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/2Fpc4AUaHhY?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="349" width="560"></embed></object>