Vosganian: Guvernul Boc, „un antiguvern”

Vosganian: Guvernul Boc, „un antiguvern”

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a afirmat astăzi, la Craiova, că Executivul Boc este de fapt un antiguvern, pentru că tot ce trebuia să facă a făcut, de fapt, invers.

„Există în gândirea economică procese care dacă merg în sus e bine, dacă merg în jos e bine. De exemplu, inflaţia e bine să meargă în jos, iar investiţiile în sus. Tot ce trebuia să meargă în sus, a mers de fapt în jos: PIB, veniturile bugetare, investiţiile, salariile, pensiile, în general nivelul de trai. Acum hai să vedem ce trebuia să meargă în jos: cheltuileile publice, şomajul, impozitele, deficitul bugetar. Ce trebuia să meargă în sus a mers în jos, tot ce trebuia să meargă în jos a mers în sus. Totul pe minus. Materie - antimaterie, guvern - antiguvern”, a apreciat Vosganian.

Acesta a adăugat că, anul trecut, România se afla pe primul loc în Uniunea Europeană la creştere economică, iar anul acesta se află pe ultimul loc. Criza nu poate fi o explicaţie pentru acest lucru, susţine Vosganin, întrucât „criza nu a venit numai în România, a venit peste tot.”

„Dacă noi nu lăsam moştenire creştere a veniturilor bugetare în doi ani de la 100 la 147 miliarde de lei, dânşii nu aveau acum cu ce să apere România de criza economică. Şi dacă noi aplicam toate prostiile pe care le cereau ei şi le legiferau ei în Parlament, România chiar se ducea de-a berbeleacul”, a subliniat fostul ministru de Finanţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Ar fi vrut să le lăsăm lingouri?”

Vosganian a mai spus că acuzaţiile legate de „vistieria goală” pe care le aduce actualul guvern fostului Executiv sunt „o calomnie”, rodul unui „creator anonim colectiv” din PDL.

„Sunt mesaje repetate până la obsesie. Cei care acolo le pregătesc mesajele le dau cuvântul cheie, pe care ei toţi în mod mecanic îl repetă. Chestiunea cu vistieria goală au repetat-o de nenumărate ori. După care altcineva a avut o idee că facem dezmăţ şi că am jucat banii la cazino. Au fost nişte formulări pe care le-au repetat cât au putut. Apoi le-a venit în cap chestiunea cu lăcustele. A spus-o şi domnul Stolojan, a spus-o şi domnul Boc, a spus-o şi domnul Berceanu. Deci acolo e un creator anonim colectiv ca în folclorul românesc, din care fiecare se aude când şi când cu o voce care e mai tare decât a celorlalţi”, consideră Vosganian.

Acesta a mai spus că acuzaţiile sunt lipsite de fond. „Dânşii ce ar fi vrut? Să le lăsăm lingouri? Să le lăsăm impozitele de anul trecut să le cheltuie dânşii anul ăsta? Să le lăsăm totul zugrăvit şi cu panglicile întinse numai să cumpere foarfeci să taie? Dânşii nu ştiu ce înseamnă să guverneze o ţară? Dânşii ar fi vrut să guvernăn noi în locul lor şi să punem pe vitrină numele lor? Nu poţi să ai buget excedentar şi deficitar în acelaţi timp”, a subliniat fostul ministru.