Organizarea unor asemenea evenimente necesită alocarea de către Autoritate a unei licențe temporare de utilizare a frecvențelor radio pentru a asigura coloana sonoră participanților care stau în propriile mașini și ascultă la radio.

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu a precizat că a primit mai multe solicitări pentru acordarea de licențe de putere mică, în bandă FM, destinate evenimentelor de tip drive-in (cinema, spectacole, concerte live), în contextul măsurilor de distanțare socială.

„Pentru că în perioada stării de urgență am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licențe pentru frecvențe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranță de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio. Și industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condițiilor actuale și mă bucur că printr-o bună colaborare cu Consiliul Național al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluție pentru ca aceste evenimente să se poată desfășura în condiții optime”, a spus Sorin Grindeanu, citat de Digi24.

Evenimentele de tip drive-in reprezintă o alternativă la spectacolele în sălile tradiționale sau la concertele în aer liber cu spectator, în contextul adoptării măsurilor de distanțare socială.

Licența este acordată persoanelor juridice, ONG-urilor sau persoanelor fizice în urma transmiterii de unei documentații care susţine soluţia tehnică propusă, în conformitate cu reglementările tehnice aplicabile. De precizat că o asemenea licență are o valabilitate de treizeci de zile.