Volksbank România are un nou preşedinte

Volksbank România are un nou preşedinte

Benoit Catel este, din această lună, noul preşedinte al Volksbank România. Acesta îl va înlocui pe Johann Lurf care s-a retras din funcţie începând cu luna iunie.

Benoit Catel are peste 20 de ani de experienţă în industria bancară. În ultimii zece Ani, acesta a lucrat în cadrul franceze Caisse d'Epargne. Aceasta a fuzionat în 2009 cu Banque Populaire, formând Grupul BPCE (Banque Populaire Caisse D'Epargne),acţionar minoritar în Volksbank România, cu o participaţie de 24,5%.

Înainte de numirea la Volksbank România, Benoit Catel a condus filiala din Reunion a grupului BPCE, anterior ocupând, în cadrul centralei Caisse d`Epargne, poziţia de director al segmentului Autorităţi Locale şi Regionale şi Economie Socială. De asemenea, Benoit Catel a fost cel care a coordonat procesul de trecere la Euro în cadrul Caisse d`Epargne, una dintre cele mai mari bănci de retail din Franţa.

Benoit Catel va conduce structura de decizie executivă a Bancii - Directoratul - din care fac parte şi Vicepreşedinţii Lucian Cojocaru (Vicepreşedinte Vânzări), Alexander Tscherteu (Vicepreşedinte Management Credite) şi Sorin Şerban (Vicepreşedinte Restructurări şi Recuperare Credite).

Ne puteți urmări și pe Google News

Wolfgang Perdich, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, declară: "Avem încredere că Benoit Catel va continua misiunea, deloc uşoară, de a consolida poziţia Volksbank România ca o bancă universală, care se adresează în egală măsură atât segmentului de creditare cât şi segmentului de economisire".

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,3 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi, extinsă la nivelul întregii ţări.