Steaua continuă întărirea lotului cu care visează să ia titlul. Mijlocaşul Claudiu Voiculeţ a fost cumpărat ieri de la Internaţional Curtea de Argeş.

Jucătorul în vârstă de 24 de ani este al 13-lea transferat în Ghencea în această vară. Voiculeţ va purta tricoul "roş-albaştrilor" timp de cinci sezoane.

Benone Lazăr, patronul echipei care s-a retras recent din Liga I, lasând locul celor de la Pandurii Târgu Jiu, a dezvăluit de ce l-a direcţionat pe Voiculeţ spre Ghencea, deşi acesta era dorit la echipa gorjeană, alături de foştii coechipieri.

"Voiculeţ a fost transferat la Steaua. Ionuţ Badea l-ar fi vrut la Târgu Jiu. Zicea că e un «giuvaer nedescoperit». Eu sunt stelist de mic, de aceea l-am dat acolo, chiar dacă am luat mai puţini bani", a declarat Benone Lazăr.

"N-a venit la fotbal de «foame», ci de plăcere"

Constantin Badea, antrenorul care l-a crescut pe Voiculeţ la juniorii formaţiei FCM Târgovişte, susţine că fotbalistul se va impune repede în Ghencea. "A ajuns târziu la Steaua, dar nu e timpul pierdut să «explodeze ». Are doar 24 de ani. O să ajungă repede titular acolo. Dă în minge cu ambele picioare. În aparenţă pare lent, dar are o explozie fantastică atunci când are mingea", ne-a declarat Badea despre proaspătul stelist.

"L-am văzut de mic că e talentat, că avea o viziune bună a jocului. El n-a venit la fotbal de «foame», ca alţii care speră să scape de sărăcie dacă ajung mari fotbalişti. El provine dintr-o familie bună, ambii părinţi sunt ingineri. Ai lui aveau afaceri cu carne. Avea de mic tot ce-i trebuia, dar era disperat după fotbal. E liniştit, nare vicii. În plus, e un tip sociabil care a ştiut mereu să se integreze în colectiv", ne-a dezvăluit Constantin Badea, antrenorul care l-a promovat şi la seniori, la FCM Târgovişte, la doar 17 ani!

L-au luat şi pe Bonfim

Steaua a ajuns la o înţelegere ieri şi cu FC Timişoara pentru transferul lui Eder Bonfim. "Am bătut deja palma", s-a lăudat ieri după-amiază Gigi Becali, deşi Victor Piţurcă îi interzisese categoric să mai vorbească despre transferuri până când acestea nu se semnează. Bonfim va acoperi golul din partea dreaptă a defensivei, unde se luptau pentru titularizare bulgarul Todorov, care nu s-a adaptat, şi nigerianul Emeghara, care are necazuri medicale.

"Calitatea de bază a lui Voiculeţ e tehnica în regim de viteză. Poate da pasa decisivă.“,
IONUŢ BADEA, fostul antrenor al lui Voiculeţ

GURA NU-I MAI TACE

Gigi Becali a început să-l enerveze pe Piţurcă

Liniştea rămâne un termen relativ la Steaua. Gigi Becali nu se poate stăpâni şi a cedat tentaţiei de a acapara timpul televiziunilor de sport cu elucubraţiile sale.

După câteva săptămâni de pauză impusă, când Gigi n-a mai deschis gura de teamă că Victor Piţurcă îşi va strânge jucăriile şi va pleca, fostul oier a revenit la vechile obiceiuri.

A fost de ajuns o victorie în prima etapă, contra nou-promovatei "U" Cluj, ca Gigi să scape hăţurile şi să se laude în stânga şi în dreapta cu "tiki-taka" şi cu "Xavi" – Răduţ. Gigi Becali a reuşit să-l scoată din sărite pe Victor Piţurcă, fapt recunoscut chiar de patronul stelist.

"Mi-a zis să nu-i mai laud pe jucători, că-i va marca"

"Piţi mi-a zis să nu-i mai laud pe jucători, pentru că sunt tineri şi s-ar putea să-i marcheze", a declarat ieri Becali.

Gigi nu s-a oprit aici, ci a ţinut să-şi "marcheze" teritoriul, încercând să arate lumii că este "şeful" fostului selecţioner. "Totul e făcut de Piţi, mă interesează să văd doar că echipa joacă «tikitaka ». N-am de ce să mă mai bag la echipă, Piţi face totul mai bine decât mine. Piţi e cu munca, eu culeg roadele", s-a umflat în pene Becali.

Patronul "roş-albaştrilor" a început să stabilească iarăşi obiective de neatins, mai ales de o echipă aflată în plină reconstrucţie. "Mă interesează Liga Europa anul ăsta şi vreau să jucăm finala, ca să ne pregătim de Liga Campionilor, să avem o echipă rodată. Toate trofeele le vreau: Cupă, campionat şi Liga Europa", a trâmbiţat acesta.

Ultima "ispravă" care, cu siguranţă, n-a fost pe placul lui Piţurcă s-a produs ieri, când Gigi "a scăpat", în direct la GSP TV, informaţia că Steaua l-a luat pe brazilianul Eder Bonfim şi că vor mai veni jucători.

Derapajele tot mai dese ale lui Becali aduc aminte de scenariul după care s-au scris toate "divorţurile" din Ghencea din ultimul timp. Antrenorii au fost buni până au început să culeagă aprecierile publice. Atunci când a simţit că e în plan secund, Gigi a început să abereze şi să devină din ce în ce mai agresiv în declaraţii. Becali pare şi acum disperat să revină din nou în atenţia publicului, indiferent de metodă.