"Pentru preşedinte am un mesaj direct, care îi este foarte familiar: Traian Băsescu, de ce ţi-e frică, nu scapi! Este bine că a decis să retrimită Legea pensiilor în Parlament. Este o lege incorectă. Trebuie să modificăm valoarea punctului de pensie şi vârsta de pensionare", a declarat Voiculescu, potrivit unui comunicat de presă.
PNL: Decizia lui Băsescu, luată de frica suspendării
Liberalii nu sunt mulţumiţi de decizia preşedintelui Băsescu de a retrimite legea pensiilor spre reexaminare la Parlament.
"Preşedintele îşi asumă frauda de la legea pensiilor", a declarat Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL. Acesta consideră că Traian Băsescu a luat această decizie "sub spectrul fricii de suspendare".
"În acest caz îi trasmitem preşedintellui că de cee a ce îţi este frică nu scapi", a spus Mihai Voicu, reluând comentariul liderului PC Dan Voiculescu care formulase şi el ideea exact cu aceleaşi cuvinte. Liberalii consideră că motivul pentru care preşedintele a trimis legea la reexaminare este doar una dintre probleme. El a cerut să fie "corect" şi "modul în care a fost calculat punctul de pensie".
Preşedintele Traian Băsescu a decis, astăzi, să retrimită Parlamentului legea pensiilor, motivând că vârsta standard de pensionare pentru femei ar trebui să fie de 63 de ani şi nu de 65 de ani, cum stabileşte actul normativ.