Vladimir Voronin: Vrem ca Traian Băsescu să plece

Vladimir Voronin: Vrem ca Traian Băsescu să plece

Liderul comunist de la Chișinău, Vladimir Voronin, și-a manifestat susținerea pentru protestatarii din România și a spus că speră ca mișcările stradale să ducă la plecarea de la putere a lui Traian Băsescu, scrie Agerpres.

"Susținem protestatarii din România și vrem ca acest regim și acest președinte al României să plece", a spus Vladimir Voronin, ieri, la o conferință de presă.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), principala forţă de opoziţie, a anunţat totodată organizarea unor ample acţiuni de protest, cerând demisia Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), aflată la guvernare, pe care o acuză de uzurpare a puterii în stat.

Potrivit lui Voronin, protestele se vor desfăşura pe trei direcţii. Pe cale parlamentară, comuniştii vor cere demisia Comisiei Electorale Centrale, a Curţii Constituţionale, a preşedintelui interimar, a guvernului şi a AIE. De asemenea, PCRM începe acţiunile de nesupunere civică în întreaga ţară. Comuniştii sunt gata să susţină şi acţiunile de protest împotrva guvernării organizate de alte partide politice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Referindu-se la incidentul de la Galaţi, unde un vameş român a rănit un cetăţean moldovean, care s-a eschivat de la controlul automobilului şi a încercat să-l calce, Voronin l-a calificat ca pe un atac al unei ţări membre NATO împotriva unui stat neutru.