Vladimir Putin îi plânge României de milă

Vladimir Putin îi plânge României de milă

Şeful executivului de la Moscova, Vladimir Putin, a evocat starea economică "deplorabilă" a României, unde, a subliniat el, salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25 la sută, în cursul unei întâlniri de acum două zile cu liderii sindicali din Rusia.

Fostul lider de la Kremlin a ţinut să ofere România drept exemplu negativ pentru a arăta interlocutorilor săi că situaţia din Rusia nu este chiar atât de disperată, scrie agenţia rusă Fontanka, preluată de Agerpres.

Putin, care s-a întâlnit cu liderii sindicali la Sankt Petersburg, a recunoscut, totuşi, că deficitul bugetar rămâne o problemă stringentă pentru administraţia centrală, mai ales după încasările reduse la bugetul de stat din ultima perioadă. Premierul rus a ales să îşi serbeze ziua de naştere în oraşul natal prin mai multe întâlniri cu oficiali locali.

În ultima perioadă, presa rusă a făcut o serie de comentarii cu privire la situaţia economică din România, confruntată cu grave probleme economice şi cu ceea ce ziarele ruseşti au numit o situaţie socială explozivă, precum şi despre eventualele implicaţii ale acestei situaţii asupra relaţiei dintre România şi Republica Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News