Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlădescu: „Divergenţele dintre mine şi Băsescu sunt foarte vechi”
Vlădescu: „Divergenţele dintre mine şi Băsescu sunt foarte vechi”

Vlădescu: „Divergenţele dintre mine şi Băsescu sunt foarte vechi”

După ce preşedintele Traian Băsescu l-a criticat că a acordat stimulente angajaţilor din Ministerul de Finanţe, Sebastian Vlădescu explică de ce a luat această decizie şi spune că divergentele pe această temă dintre el şi preşedinte erau foarte vechi.

A acordat stimulente angajaţilor de la Finanţe, deoarece altfel diferenţa faţă de ceilalţi bugetari în privinţa câştigurilor ar fi fost prea mare şi instituţia n-ar mai fi funcţionat, a susţinut, astăzi, fostul ministru de resort Sebastian Vlădescu. "Dacă aceste stimulente nu ar mai fi fost acordate angajaţii din MFP ar fi pierdut circa 60% din salariu, ceea ce ar fi făcut instituţia nefuncţionabilă", a spus Vlădescu, după ce i-a predat ministerul noului ministru, Gheorghe Ialomiţianu.
Băsescu a caracterizat drept "o sfidare a opiniei publice" decizia foştilor miniştri Vlădescu şi Şeitan de a acorda stimulente propriilor angajaţi, în condiţiile în care salariilor tuturor bugetarilor au scăzut cu 25%.
"E o divergenţă de opinie între mine şi preşedinte de foarte multă vreme. Am auzit poziţia preşedintelui. Fiecare dintre noi ne-am respectat poziţia într-un mod bărbătesc. Eu mi-am asumat această motivaţie de a acorda stimulente în Ministerul Finanţelor", a spus, astăzi, Vlădescu la plecarea din minister.
În acelaşi timp, fostul ministru a arătat că nemulţumirea preşedintelui legată de acordarea stimulentelor este posibil să fi fost motivul pentru care a acceptat remanierea sa. "Dacă mi se reproşează doar stimulentele însemnă că am făcut treabă foarte bună", a mai spus Vlădescu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: