Evenimentul Zilei > Politica > Capăt de drum pentru Plafotniuc. Fostul său rival i-a prevăzut sfârșitul: „Nu vei putea fugi de tine însuți!”
Capăt de drum pentru Plafotniuc. Fostul său rival i-a prevăzut sfârșitul: „Nu vei putea fugi de tine însuți!”

Capăt de drum pentru Plafotniuc. Fostul său rival i-a prevăzut sfârșitul: „Nu vei putea fugi de tine însuți!”

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, i-a transmis lui Vlad Plahotniuc că nu va putea scăpa de abuzurile pe care le-a inițiat el însuși.

Vlad Filat a publicat un mesaj prin care i-a transmis lui Plahotniuc că nu va scăpa închisoare. După ce Vlad Plahotniuc a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, prin care a menționat că partidul său va forma o „opoziție activă”, dar și că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, fostul premier al Republicii Molfova, Vlad Filat, a scris următoarele rânduri:

„Siguranță, familie, etc., dar ce facem cu mulți, mulți oameni, familiile lor, lacrimile mamelor, plânsetele soțiilor și traumele psihologice ale copiilor?!! Ce facem cu show-urile televizate cu mascați și condamnări cu ușile închise, cu detențiile în Penitenciarului nr. 13, printre șobolani, în subsoluri… și lipsa elementară de condiții umane.

Însă, să știi că poți fugi de oricine și orice, de tine nu vei reuși. Până la urmă toți răspund pentru ce au făcut. Sincer, îmi este milă de tine, însă Viața bate filmul! (chiar și „The Godfather”)”, a scris Filat, conform Unimedia.info.

Marți, 17 iunie, Vlad Plahotniuc a postat un mesaj pe Facebook, după ce în ultimele zile presa din Republica Moldova a scris că acesta a plecat din țară. Liderul PD a declarat că partidul său va forma o „opoziție activă” și că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”.

„În același timp, am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare. Copiii mei sunt speriați, familia mea este speriată și nu se simte în siguranță nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea și eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente și să se simtă în siguranță. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”, a scris Plahotniuc.

În primul dosar, Filat a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Pe data de 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO.