Evenimentul Zilei > Social > VIRUSUL SUPREM, care va deconecta omenirea, E PE ŢEAVA HACKERILOR. Descrierea, data atacului şi NUMELE CÂRTIŢEI
VIRUSUL SUPREM, care va deconecta omenirea, E PE ŢEAVA HACKERILOR. Descrierea, data atacului şi NUMELE CÂRTIŢEI

VIRUSUL SUPREM, care va deconecta omenirea, E PE ŢEAVA HACKERILOR. Descrierea, data atacului şi NUMELE CÂRTIŢEI

Un cunoscut hacker spaniol a lansat un avertisment înfricoşător, susţinând că un blackout global ar putea avea loc mai devreme decât se estimează.

Un astfel de atac global ar putea să afecteze foarte mulţi oameni, a avertizat hackerul spaniol Antonio Ramos.

Acesta a mai spus că principalul responsabil al acestui atac este mass-media, care ar putea contribui la educaţia digitală a publicului.

Ramos subliniază necesitatea creării unei culturi de securitate digitală, având în vedere stadiul tehnologic avansat.

„Singura modalitate de a face faţă pericolului este educarea populaţiei pentru utilizarea corectă şi precaută a tehnologiei şi doar mass-media o poate face”, a declarat Antonio Ramos.

Ramos, care predă securitatea informaţiei şi a sistemelor la mai multe universităţi din Madrid, aminteşte şi faptul că anul acesta au avut loc două atacuri majore, care au afectat două mari corporaţii. Cu toate acestea, ce este mai rău ar urma să se întâmple în următoarea perioadă, este de părere Ramos.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.