Evenimentul Zilei > Social > Virgil Musta, estimări sumbre. La ce să ne așteptăm de Paște
Virgil Musta, estimări sumbre. La ce să ne așteptăm de Paște

Virgil Musta, estimări sumbre. La ce să ne așteptăm de Paște

Medicul Virgil Musta prezintă o serie de estimări sumbre cu privire la situația epidemiologică din preajma sărbătorilor de Paște.

Medicul Virgil Musta, estimări sumbre. Valul trei al pandemiei de COVID-19 ne-ar putea lovi în preajma sărbătorilor de Paște. Estimarea îi aparține medicului Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Medicul Musta își bazează ipoteza pe numărul mare de noi cazuri de COVID-19 care apar în această perioadă. În opinia sa, redeschiderea școlilor și lipsa de responsabilitate a cetățenilor ar putea favoriza răspândirea valului 3 de pandemie.

Virgil Musta, estimări sumbre

Medicul crede că sărbătorile de Paște vor fi compromise dacă nu vor fi respectate măsurile ce restricție.

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul. Unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a spus medicul Virgil Musta.

Tulpina britanică stârnește îngrijorare

Tulpina britanică este cea care produce îngrijorare în rândul autorităților, din cauza nivelului ridicat de contagiune. În acest context, medicul Virgil Musta apreciază că noul val va fi mult mai grav decât precedentele.

„Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei. Va fi mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică, mult mai contagioasă. Și așa, sistemul medical românesc este la limita superioară a aglomerării. Sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit. Iar cauza creșterii este una evidentă. Lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an. Restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit cu pericolul și uită că virusul aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă.”, a spus Virgil Musta pentru wowbiz.ro.